Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    MelodyZen HD in HD pakket CanalDigitaal

    Het new age HD kanaal MelodyZen HD lijkt nu ook via CanalDigitaal beschikbaar te komen. Inmiddels zijn de uitzendingen te zien in het HD pakket maar heeft CanalDigitaal de komst nog niet officieel bevestigd.
    Jarco Kriek
    11 december 2008
    comments 0
    MelodyZen HD in HD pakket CanalDigitaal

    Hoewel CanalDigitaal nog geen officiële mededeling heeft doen uitgaan, lijkt het ondenkbaar dat de HD zender MelodyZen HD niet wordt toegevoegd aan het HD zenderpakket van de Nederlandse satelliettelevisieaanbieder. De zender was gisteren onverwacht te zien op de vrijgekomen plaats op de HD transponder die beschikbaar was na het verdwijnen van de HD zender VOOM HD begin november.

    Dat het zo goed als zeker om een definitieve uitbreiding van het HD pakket gaat blijkt uit het feit dat gisteren MelodyZen HD nog beschikbaar was met één geluidkanaal en vandaag er een tweede bijkwam. MelodyZen HD is overigens geen onbekende voor sommige HD satellietkijkers. De zender is ongecodeerd te zien via de BADR4 en Eurobird9 satelliet. Beide satellieten zijn echter in Nederland door de meeste schotelkijkers met de beschikbare schotelinstallaties niet te zien. CanalDigitaal geeft MelodyZen HD door via eigen bandbreedte op de Astra3 satelliet op 23,5 graden oost en daarmee is het voor verreweg de meeste Nederlandse schotelkijkers de eerste mogelijkheid om te kunnen kijken naar MelodyZen HD.

    MelodyZen HD laat zich het best omschrijven als een HD kanaal dat je naar 's werelds allermooiste plekjes brengt en is een zender die vierentwintig uur per dag een tegengeluid wil bieden aan het dagelijkse hectische leven. Het toont beelden van de mooiste landschappen ter wereld. Al deze beelden zijn in native HD te zien waardoor MelodyZen HD de kijker perfect de extra beeldervaring van HDTV laat zien. Dat MelodyZen HD kwalitatief een zwaargewicht is blijkt uit het feit dat dit Franse HD kanaal in november de Hot Bird Award voor beste Europese HD zender van 2008 in de wacht wist te slepen.

    CanalDigitaalMelodyZen HDHDTV

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview