1. Nieuws

  MHEG-5 groot succes in Nieuw-Zeeland & Groot-Britannië

  De MHEG-5 standaard is met dank aan het grote succes van DVB-T televisie (Freeview) in onder meer Nieuw-Zeeland en op de Britse Eilanden steeds vaker in gebruik. Toch wordt dit in Nederland & België niet of nauwelijks toegepast.
  Jan-Hein Visser
  17 februari 2009
  comments 0
  MHEG-5 groot succes in Nieuw-Zeeland & Groot-Britannië

  De MHEG-5 standaard is met name in diverse Engelstalige landen een groot succes dat direct kan worden gelinkt aan de introductie van digitale terrestrische televisie (DVB-T). Ook satellietplatforms en evenals kabelzenders gebruiken de techniek. Toch is dit in Nederland & België nauwelijks het geval.

  In Nieuw-Zeeland is intussen 13% procent van alle kijkers aangesloten op digitale ethertelevisie en dat is voor dat dunbevolkte land in korte tijd een succes te noemen. Gebleken is dat kijkers de EPG informatie en andere interactieve diensten weten te waarderen. In aanvulling gebruikt ook Freesat zowel op de Britse Eilanden als in onder meer Nieuw-Zeeland dit systeem al.

  MHEG-5 is een internationale standaard die een basis is voor weergave van de EPG in combinatie met on-demand diensten, Personal Video Recorder en digitale teletekst. Dit is in Nederland in principe ook te gebruiken maar alleen voor wie een Britse gecertificeerde Freesat decoder op de kop tikt. Nederlandse aanbieders als Digitenne en CanalDigitaal gebruiken dit systeem helaas niet en kennen een beperkt aanbod van EPG informatie of andere digitale (interactieve) diensten.


  MHEG-5

  Lees ook

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl