1. Nieuws

  MHEG-5 groot succes in Nieuw-Zeeland & Groot-Britannië

  De MHEG-5 standaard is met dank aan het grote succes van DVB-T televisie (Freeview) in onder meer Nieuw-Zeeland en op de Britse Eilanden steeds vaker in gebruik. Toch wordt dit in Nederland & België niet of nauwelijks toegepast.
  Jan-Hein Visser
  17 februari 2009
  comments 0
  MHEG-5 groot succes in Nieuw-Zeeland & Groot-Britannië

  De MHEG-5 standaard is met name in diverse Engelstalige landen een groot succes dat direct kan worden gelinkt aan de introductie van digitale terrestrische televisie (DVB-T). Ook satellietplatforms en evenals kabelzenders gebruiken de techniek. Toch is dit in Nederland & België nauwelijks het geval.

  In Nieuw-Zeeland is intussen 13% procent van alle kijkers aangesloten op digitale ethertelevisie en dat is voor dat dunbevolkte land in korte tijd een succes te noemen. Gebleken is dat kijkers de EPG informatie en andere interactieve diensten weten te waarderen. In aanvulling gebruikt ook Freesat zowel op de Britse Eilanden als in onder meer Nieuw-Zeeland dit systeem al.

  MHEG-5 is een internationale standaard die een basis is voor weergave van de EPG in combinatie met on-demand diensten, Personal Video Recorder en digitale teletekst. Dit is in Nederland in principe ook te gebruiken maar alleen voor wie een Britse gecertificeerde Freesat decoder op de kop tikt. Nederlandse aanbieders als Digitenne en CanalDigitaal gebruiken dit systeem helaas niet en kennen een beperkt aanbod van EPG informatie of andere digitale (interactieve) diensten.


  MHEG-5

  Lees ook

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl