1. Nieuws

  Midway in grote financiële problemen

  Mortal Kombat en NBA Jam. De echte spelfanaten kennen deze videogames zeker. Deze en meer videogames komen uit de koker van het Amerikaanse Midway. En dat bedrijf staat nu juist op de rand van de afgrond.
  Jarco Kriek
  17 februari 2009
  comments 0
  Midway in grote financiële problemen

  De Amerikaanse videospelmaker Midway verkeerd in acute financiële problemen. Het bedrijf heeft de afgelopen week bij de Amerikaanse overheid chapter11 bankruptcy heeft aangevraagd. Hiermee kan het bedrijf gedurende enige tijd niet failliet verklaard worden om een reorganisatie door te voeren die het bedrijf van een definitief faillissement moet redden.

  Midway heeft een hele lange geschiedenis in de wereldwijde amusementindustrie achter de rug. Het huidige Amerikaanse Midway is echter een klein aftreksel van het al oude Midway. Hiertoe behoorde onder andere het bekende flipperbak merk Bally. Bally werd in de tachtiger jaren door Midway ingelijfd. Echter een ontmanteling van de activiteiten in de midden jaren 90 zorgde ervoor dat één van de grootste concurrenten van Bally, Williams, de flippertak Midway Bally overnam. De videogame afdeling ging vanaf 1998 als zelfstandig bedrijf verder en was tot en met 2003 ook eigenaar van Atari Games. En dit onderdeel heeft nu te kampen met grote financiële problemen. Midway is onder andere de maker van bekende videogames als Mortal Kombat en NBA Jam. De Europese tak van Midway valt overigens buiten het financieel geplaagde Amerikaanse bedrijf omdat het zelfstandig opereert.

  MidwayBallyvideogames

  Lees ook

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  om 20:30 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl