1. Nieuws

  Midway in grote financiële problemen

  Mortal Kombat en NBA Jam. De echte spelfanaten kennen deze videogames zeker. Deze en meer videogames komen uit de koker van het Amerikaanse Midway. En dat bedrijf staat nu juist op de rand van de afgrond.
  Jarco Kriek
  17 februari 2009
  comments 0
  Midway in grote financiële problemen

  De Amerikaanse videospelmaker Midway verkeerd in acute financiële problemen. Het bedrijf heeft de afgelopen week bij de Amerikaanse overheid chapter11 bankruptcy heeft aangevraagd. Hiermee kan het bedrijf gedurende enige tijd niet failliet verklaard worden om een reorganisatie door te voeren die het bedrijf van een definitief faillissement moet redden.

  Midway heeft een hele lange geschiedenis in de wereldwijde amusementindustrie achter de rug. Het huidige Amerikaanse Midway is echter een klein aftreksel van het al oude Midway. Hiertoe behoorde onder andere het bekende flipperbak merk Bally. Bally werd in de tachtiger jaren door Midway ingelijfd. Echter een ontmanteling van de activiteiten in de midden jaren 90 zorgde ervoor dat één van de grootste concurrenten van Bally, Williams, de flippertak Midway Bally overnam. De videogame afdeling ging vanaf 1998 als zelfstandig bedrijf verder en was tot en met 2003 ook eigenaar van Atari Games. En dit onderdeel heeft nu te kampen met grote financiële problemen. Midway is onder andere de maker van bekende videogames als Mortal Kombat en NBA Jam. De Europese tak van Midway valt overigens buiten het financieel geplaagde Amerikaanse bedrijf omdat het zelfstandig opereert.

  MidwayBallyvideogames

  Lees ook

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl