Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Minister maant publieke omroepen inzake fusies

    Minister Marja van Bijsterveldt heeft deze week een duidelijke tijdslimiet gezet voor omroepen die op vrijwillige basis met elkaar willen samengaan. Deze hebben nog zes weken de tijd om met concrete plannen te komen.
    Jarco Kriek
    5 oktober 2011
    comments 0
    Minister maant publieke omroepen inzake fusies

    Minister Marja van Bijsterveldt heeft deze week een duidelijke tijdslimiet gezet voor omroepen die op vrijwillige basis met elkaar willen samengaan. Deze hebben nog zes weken de tijd om met concrete plannen te komen.

    In het kader van de grote bezuiniging bij de publieke omroep – wat tot een besparing van 200 miljoen euro moet gaan leiden – dient het aantal omroepen drastisch minder te worden. Dit moet door fusies van publieke omroepen zijn beslag gaan krijgen. De omroepen hebben nog enige tijd om zelfstandig met eigen fusieplannen te komen. Minister van Bijsterveldt heeft daar nu wel een concrete datum aan gekoppeld. Omroepen het idee hebben om met elkaar te fuseren dienen dit voor 15 november bekend te maken.

    Publieke omroepen die niet op eigen kracht tot een fusie weten te komen dienen rekening te houden dat de minister na deze datum met opgelegde gedwongen fusies naar buiten komt. Van Bijsterveldt heeft dit in een brief die zij aan de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep en het College van Omroepen heeft gestuurd. Daarin stelt de minister dat het aantal omroepen hoe dan ook tot maximaal acht verkleind moet worden.

    In Hilversum waren er al plannen gemaakt tot drie fusiecombinaties te komen. Het zou dan gaan om de fusiecombinaties TROS-AVRO, KRO-NCRV en VARA-BNN. Daarnaast zouden de publieke omroepen EO, VPRO en MAX zelfstandig blijven voortbestaan. De taakorganisaties NTR en NOS zou het aantal publieke omroepen dan totaal tot acht gaan terugbrengen. Als voorwaarde voor deze fusies stelden de publieke omroepen die zouden gaan fuseren dat ze hiervoor beloond zouden moeten worden. De minister ging slechts deels op deze voorwaarde in waardoor de omroepen die een fusie zouden moeten aangaan besloten hiervan af te zien.

    Publieke omroepNPOthemakanalenbezuinigingen

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview