1. Nieuws

  Mobistar brengt in België satelliet en IPTV samen

  Vanaf 8 oktober heeft België een nieuwe televisie-aanbieder. Mobistar brengt met Mobistar TV satelliet en IPTV samen in een nieuw innovatief multimediaplatform.
  Jarco Kriek
  21 september 2010
  comments 0
  Mobistar brengt in België satelliet en IPTV samen

  Het moet het meest innovatieve multimedia-platform in België gaan worden. Mobistar presenteerde vanmorgen in Brussel het nieuwe televisie-aanbod. Daarbij werkt het Belgische telecombedrijf samen met diverse partners, waaronder het Luxemburgse M7 Group S.A.

  Mobistar TV, zoals het televisie-aanbod gaat heten, is in België vanaf 8 oktober beschikbaar. Vandaag presenteerde Mobistar dit televisie-aanbod al aan de pers. Hart is een opvallend witte televisiedecoder van het Franse Sagemcom. Hierin komen satelliet en aardse digitale televisie samen. Het beschikt namelijk over twee satelliettuners en twee DVB-T tuners. Aan deze televisiedecoder kan het Mobistar DSL-modem Livebox worden gekoppeld. Hierdoor wordt de televisiedecoder interactief en geschikt voor IPTV. Een hybride totaaloplossing met interactieve diensten als een 14-daagse Elektronische Programmagids, die wordt gevoed via internet, en IPTV-toepassingen als YouTube wordt hierdoor gecreëerd.

  Het lineaire televisie-aanbod bij Mobistar TV komt vooralsnog alleen afkomstig via satelliet. Mobistar heeft hiervoor een samenwerkingsverband gesloten met het Luxemburgse televisiebedrijf M7 Group S.A. Deze exploiteert in België al de Vlaamse satellietaanbieder TV Vlaanderen en de Waalse satellietaanbieder TéléSAT. Het zenderaanbod van deze satellietaanbieders is dan ook één op één beschikbaar bij Mobistar. Hierbij maakt Mobistar TV overigens, net als bij TV Vlaanderen en TéléSAT, een taalsplitsing in het zenderaanbod. Mobistar TV abonnees in Vlaanderen krijgen het aanbod van TV Vlaanderen, die in Wallonië van TéléSAT. Dit heeft overigens te maken met een technisch aspect. In Vlaanderen maakt men gebruik van een DUO LNB satellietontvangst oplossing met Astra1 en Astra3. Voor het Waalse televisie-aanbod is dat een oplossing voor satellietontvangst van Astra1 en Hotbird. Mobistar kiest nadrukkelijk niet voor de Multytenne, waardoor wel een gecombineerd Vlaams en Waals zenderaanbod technisch mogelijk wordt, omdat men bij het in de markt zetten van Mobistar TV geen enkele risico op het gebied van satellietontvangst problemen wil nemen. Overigens levert Mobistar bij Mobistar TV gratis de televisiedecoder, inclusief schotelantenne en LNB, en de Livebox gratis. In de beginfase wordt ook de schotel- en decoderinstallatie gratis door Mobistar verzorgt.

  Het is voor het eerst in de Benelux dat satelliet en IPTV samenkomen. In Frankrijk is dit al langer het geval. Al moet wel gezegd worden dat de synergie tussen beide uitzendplatformen bij Mobistar TV een stapje verder gaan. De “best of both worlds” mogelijkheid werd overigens door Astra Benelux-directeur Bill Wijdeveld al tijdens een presentatie tijdens het Nederlandse kabelcongres aangehaald. Wijdeveld is dan ook blij dat vier jaar later de samenkomst van satelliet en IPTV een feit is geworden: “De bundeling van DSL en satelliet is een ideale combinatie van twee volledig complementaire infrastructuren. Terwijl de typische kracht van satelliet ligt in het lineair aanbieden van honderden televisiekanalen in digitale en HDTV-kwaliteit, biedt DSL de perfecte oplossing voor interactiviteit en on-demand diensten. De lancering van Mobistar TV is het bewijs van een snel groeiende trend naar hybride satelliet/DSL oplossingen, die zich naar verwachting ook in andere ASTRA-markten zal gaan manifesteren.”

  Ook bij Mobistar ziet men een kleurrijke toekomst voor Mobistar TV. Benoit Scheen, CEO van Mobistar: “Deze innovatieve propositie is een ‘best of two worlds’ oplossing die Mobistar in staat stelt een geavanceerde quintuple-play aanbieder op de Belgische consumentenmarkt te worden. Dankzij de toevoeging van het satellietaanbod kunnen we de Belgische consument met Mobistar TV optimale flexibiliteit en keuzevrijheid bieden. Mobistar TV zal via 160 gespecialiseerde verkooppunten en een online webshop worden aangeboden.”  MobistarMobistar TVTV VlaanderenTéléSATM7 Group S.AsatellietIPTVbest of both worlds

  Reacties

 1. TV-TIP Het vonnis

  Het vonnis
  NPO 3 om 22:00 uur
  Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurt door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtstaat die hem in de steek heeft gelaten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Hotel Rwanda

  Hotel Rwanda
  RTL 8 morgen om 00:45 uur
  Het waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed en kracht had zijn leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te redden. Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe Hotel des Milles Collines in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu?s en Tutsi?s begin jaren ?90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Paul vecht ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi)vrouw en kinderen.

  Zappen.blog.nl