1. Nieuws

  Mobistar wil tv via kabel aanbieden in België

  De Belgische telecommaatschappij Mobistar wil haar bundels met digitale televisie nu ook via de kabel gaan aanbieden. Mobistar kan dit gaan doen doordat de Belgische kabel moet worden opengesteld.
  Jan-Hein Visser
  28 juli 2011
  comments 0
  Mobistar wil tv via kabel aanbieden in België
  De Belgische telecommaatschappij Mobistar wil haar bundels met digitale televisie nu ook via de kabel gaan aanbieden. Mobistar kan dit gaan doen doordat de Belgische kabel moet worden opengesteld. Toch proberen het Waalse kabelbedrijf VOO en het Vlaamse kabelbedrijf Telenet dit nog te verhinderen.

  Dat Mobistar graag de kabel op wil is niet verwonderlijk want tot nu toe bieden ze telefonie en internet aan in combinatie met televisie via de satelliet (zenders worden via TV Vlaanderen digitaal betrokken). Het loopt qua abonnees echter bepaald niet storm met abonnees. In de eerste helft van dit jaar wist de telecomgroep 11.000 klanten te winnen terwijl het mikte op 50.000 nieuwe klanten in dit jaar.

  Als de kabel echt open gesteld wordt in België zal dit pas volgend najaar effectief een feit worden en daarom probeert Mobistar ook al eerder met Belgacom een overeenkomst te krijgen. Echter laat ook dat, ondanks vergevorderde gesprekken, nog op zich wachten. Omdat via VDSL (Belgacom TV) echter geen landelijke dekking te behalen is wil Mobistar graag op de kabel, maar zal ook de mogelijkheid via satelliet blijven bestaan. De settopboxen zijn voor alle ontvangsttechnieken geschikt.


  MobistarVOOTelenetBelgacomTV Vlaanderen

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl