1. Nieuws

  Mobistar wil tv via kabel aanbieden in België

  De Belgische telecommaatschappij Mobistar wil haar bundels met digitale televisie nu ook via de kabel gaan aanbieden. Mobistar kan dit gaan doen doordat de Belgische kabel moet worden opengesteld.
  Jan-Hein Visser
  28 juli 2011
  comments 0
  Mobistar wil tv via kabel aanbieden in België
  De Belgische telecommaatschappij Mobistar wil haar bundels met digitale televisie nu ook via de kabel gaan aanbieden. Mobistar kan dit gaan doen doordat de Belgische kabel moet worden opengesteld. Toch proberen het Waalse kabelbedrijf VOO en het Vlaamse kabelbedrijf Telenet dit nog te verhinderen.

  Dat Mobistar graag de kabel op wil is niet verwonderlijk want tot nu toe bieden ze telefonie en internet aan in combinatie met televisie via de satelliet (zenders worden via TV Vlaanderen digitaal betrokken). Het loopt qua abonnees echter bepaald niet storm met abonnees. In de eerste helft van dit jaar wist de telecomgroep 11.000 klanten te winnen terwijl het mikte op 50.000 nieuwe klanten in dit jaar.

  Als de kabel echt open gesteld wordt in België zal dit pas volgend najaar effectief een feit worden en daarom probeert Mobistar ook al eerder met Belgacom een overeenkomst te krijgen. Echter laat ook dat, ondanks vergevorderde gesprekken, nog op zich wachten. Omdat via VDSL (Belgacom TV) echter geen landelijke dekking te behalen is wil Mobistar graag op de kabel, maar zal ook de mogelijkheid via satelliet blijven bestaan. De settopboxen zijn voor alle ontvangsttechnieken geschikt.


  MobistarVOOTelenetBelgacomTV Vlaanderen

  Reacties

 1. TV-TIP DWDD University presenteert

  DWDD University presenteert
  NPO 1 om 20:30 uur
  Professor Robbert Dijkgraaf is terug met een gloednieuwe DWDD University. In een live hoorcollege spijkert hij ditmaal onze kennis bij over licht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Voice of Holland

  The Voice of Holland
  RTL 4 om 20:39 uur
  "The blind auditions" zijn achter de rug en de teams zijn gevormd. De coaches en hun talenten leren elkaar beter kennen en maken zich samen op voor 'The battles'. Vanaf vandaag gaan de vijftig overgebleven talenten per team onderling de strijd met elkaar aan. Waylon, Sanne, Ali B en Guus moeten tijdens deze muzikale krachtmetingen keiharde keuzes maken en de beste talenten selecteren. Hierbij lopen de emoties zowel bij de coaches als de talenten af en toe hoog op.

  Zappen.blog.nl