1. Nieuws

  Na de zomer Duitse start commerciële HDTV

  HDTV in Duitsland komt deze herfst helemaal los. Diverse Duitse commerciële omroepen hebben plannen voor de lancering van HD zenders. Overigens wel gecodeerd.
  Jarco Kriek
  5 juni 2009
  comments 0
  Na de zomer Duitse start commerciële HDTV

  Komende herfst wordt de start van HDTV bij de Duitse commerciële omroepen verwacht. In ieder geval RTL Deutschland begint dan met enkele HD versies van bestaande kanalen. De verwachting is dat ProSiebenSat.1 Media dan snel gaat volgen.

  Het, voor HD liefhebbers, goede nieuws wordt deels overschaduwd door minder positief nieuws. De Duitse commerciële HD kanalen gaan gecodeerd uitgezonden worden. SES Astra ontwikkelt speciaal het commercieel Duits HDTV aanbod het platform HD+. Om naar de HD zenders te kunnen kijken moet men beschikken over een smartcard met bijbehorend abonnement. Het abonnement is alleen beschikbaar in Duitsland. RTL HD en VOX HD zijn de eerste zenders die binnen het HD+ uitzendplatform gaan uitzenden. De verwachting is dat daarna heel snel de ProSieben HD en Sat.1 HD snel gaan volgen. Met deze, toch nog onverwachte, ontwikkeling zijn de Duitse commerciële omroepen ARD en ZDF met HDTV een stap voor. Deze starten officieel in februari 2010 met HDTV. Wel gaat men in augustus tijden het WK atletiek dat in Berlijn wordt gehouden de laatste grote HD testuitzendingen houden.

  Twee jaar geleden wilde SES Astra met het project Entavio ook een gecodeerd platform opzetten ten behoeve van commerciële televisiezenders in Duitsland. Dit mislukte omdat niet alleen de Duitse televisiekijker maar ook de Duitse politiek aan SES Astra en commerciële televisiezenders duidelijk maakte dat men niet op deze ontwikkeling zat te wachten. Maar Duitse commerciële mediabedrijven zien zich nu gedwongen om de meerkosten die HDTV met zich meebrengt middels abonnementgelden terug te verdienen. ProSiebenSat.1 Media stopte mede door deze extra meerkosten enige tijd geleden met HDTV. Met het platform HD+ lijken deze HD zenders nu weer terug te keren in het Duitse medialandschap.

  SES AstraHD+RTLProSiebenSat.1ProSiebenSat.1 MediaVOXHDTVHD+

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl