1. Nieuws

  Na de zomer Duitse start commerciële HDTV

  HDTV in Duitsland komt deze herfst helemaal los. Diverse Duitse commerciële omroepen hebben plannen voor de lancering van HD zenders. Overigens wel gecodeerd.
  Jarco Kriek
  5 juni 2009
  comments 0
  Na de zomer Duitse start commerciële HDTV

  Komende herfst wordt de start van HDTV bij de Duitse commerciële omroepen verwacht. In ieder geval RTL Deutschland begint dan met enkele HD versies van bestaande kanalen. De verwachting is dat ProSiebenSat.1 Media dan snel gaat volgen.

  Het, voor HD liefhebbers, goede nieuws wordt deels overschaduwd door minder positief nieuws. De Duitse commerciële HD kanalen gaan gecodeerd uitgezonden worden. SES Astra ontwikkelt speciaal het commercieel Duits HDTV aanbod het platform HD+. Om naar de HD zenders te kunnen kijken moet men beschikken over een smartcard met bijbehorend abonnement. Het abonnement is alleen beschikbaar in Duitsland. RTL HD en VOX HD zijn de eerste zenders die binnen het HD+ uitzendplatform gaan uitzenden. De verwachting is dat daarna heel snel de ProSieben HD en Sat.1 HD snel gaan volgen. Met deze, toch nog onverwachte, ontwikkeling zijn de Duitse commerciële omroepen ARD en ZDF met HDTV een stap voor. Deze starten officieel in februari 2010 met HDTV. Wel gaat men in augustus tijden het WK atletiek dat in Berlijn wordt gehouden de laatste grote HD testuitzendingen houden.

  Twee jaar geleden wilde SES Astra met het project Entavio ook een gecodeerd platform opzetten ten behoeve van commerciële televisiezenders in Duitsland. Dit mislukte omdat niet alleen de Duitse televisiekijker maar ook de Duitse politiek aan SES Astra en commerciële televisiezenders duidelijk maakte dat men niet op deze ontwikkeling zat te wachten. Maar Duitse commerciële mediabedrijven zien zich nu gedwongen om de meerkosten die HDTV met zich meebrengt middels abonnementgelden terug te verdienen. ProSiebenSat.1 Media stopte mede door deze extra meerkosten enige tijd geleden met HDTV. Met het platform HD+ lijken deze HD zenders nu weer terug te keren in het Duitse medialandschap.

  SES AstraHD+RTLProSiebenSat.1ProSiebenSat.1 MediaVOXHDTVHD+

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:30 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl