1. Nieuws

  Na DVB-T2 ook DAB+ in België

  Al eerder maakte Norkring België bekend het digitale ethertelevisieplatform van DVB-T naar DVB-T2 op te waarden. Nu is ook bekendgemaakt dat België digitale etherradio DAB+ krijgt.
  Jarco Kriek
  18 juni 2012
  comments 0
  Na DVB-T2 ook DAB+ in België

  Al eerder maakte Norkring België bekend het digitale ethertelevisieplatform van DVB-T naar DVB-T2 op te waarden. Nu is ook bekendgemaakt dat België digitale etherradio in de vorm van DAB+ krijgt.

  Norkring is de zenderparkbeheerder voor televisie- en radiodiensten via de ether. Het bedrijf begint in het eerste kwartaal van 2013 in België met de migratie van DVB-T naar DVB-T2. Als eerste gebeurt dit met het commerciële zenderpakket dat tv-aanbieder Telenet via de Belgische ether gaat lanceren. Later gaan ook de Vlaamse publieke omroep VRT naar DVB-T2 over. Hierdoor wordt het onder meer mogelijk om HD-kanalen via de ether aan te bieden.

  DAB+ maakt intrede in België

  Norkring gaat niet alleen digitale ethertelevisie innoveren. Het maakt ook de eerste stappen op het gebied van commerciële digitale etherradio. Deze techniek wordt ook wel DAB+ genoemd. Eerder maakten de NOS en KPN al bekend in Nederland zich meer op het gebied van DAB+ te ontplooien. Wanneer in België een commercieel DAB+ netwerk daadwerkelijk actief wordt, heeft Norkring nog niet bekend gemaakt.

  NorkringBelgiëTelenetVRTDVB-TDVB-T2DAB+digitaaltelevisieradio

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl