1. Nieuws

  Na DVB-T2 ook DAB+ in België

  Al eerder maakte Norkring België bekend het digitale ethertelevisieplatform van DVB-T naar DVB-T2 op te waarden. Nu is ook bekendgemaakt dat België digitale etherradio DAB+ krijgt.
  Jarco Kriek
  18 juni 2012
  comments 0
  Na DVB-T2 ook DAB+ in België

  Al eerder maakte Norkring België bekend het digitale ethertelevisieplatform van DVB-T naar DVB-T2 op te waarden. Nu is ook bekendgemaakt dat België digitale etherradio in de vorm van DAB+ krijgt.

  Norkring is de zenderparkbeheerder voor televisie- en radiodiensten via de ether. Het bedrijf begint in het eerste kwartaal van 2013 in België met de migratie van DVB-T naar DVB-T2. Als eerste gebeurt dit met het commerciële zenderpakket dat tv-aanbieder Telenet via de Belgische ether gaat lanceren. Later gaan ook de Vlaamse publieke omroep VRT naar DVB-T2 over. Hierdoor wordt het onder meer mogelijk om HD-kanalen via de ether aan te bieden.

  DAB+ maakt intrede in België

  Norkring gaat niet alleen digitale ethertelevisie innoveren. Het maakt ook de eerste stappen op het gebied van commerciële digitale etherradio. Deze techniek wordt ook wel DAB+ genoemd. Eerder maakten de NOS en KPN al bekend in Nederland zich meer op het gebied van DAB+ te ontplooien. Wanneer in België een commercieel DAB+ netwerk daadwerkelijk actief wordt, heeft Norkring nog niet bekend gemaakt.

  NorkringBelgiëTelenetVRTDVB-TDVB-T2DAB+digitaaltelevisieradio

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl