1. Nieuws

  Nationale Dodenherdenking op publieke en commerciële zenders

  De nationale dodenherdenking is ook dit jaar weer bij de NOS uitgebreid te volgen. Nederland 2 doet uitgebreid verslag op vrijdag 4 mei. Ook andere publieke en commerciële zenders staan er bij stil.
  Jan-Hein Visser
  4 mei 2012
  comments 0
  Nationale Dodenherdenking op publieke en commerciële zenders
  De nationale dodenherdenking is ook dit jaar weer bij de NOS uitgebreid te volgen. Nederland 2 doet uitgebreid verslag op vrijdag 4 mei. Ook andere publieke en commerciële zenders staan er bij stil.

  Vanwege de herdenking zijn er met name op Nederland 1 en RTL 4 ook de nodige wijzigingen in de reguliere tijdstippen van de programma's. Zo is het RTL nieuws op RTL 4 korter en begint Goede Tijden Slechte Tijden later omdat de omroep twintig minuten lang live vanaf de Waalsdorpervlakte komt. Het NOS Journaal op Nederland 1 begint pas om 20.25 uur.

  NOS live vanaf de Dam

  Net als altijd doet de NOS weer uitgebreid verslag vanaf de Dam in Amsterdam en dat is op Nederland 1, 2, 3 en BVN te zien van 19.50 uur tot 20.25 uur. Op Nederland 2 begint de uitzending, waarin onder meer Koningin Beatrix kransen legt, al om 18.45 uur met een speciale extra lange uitzending.

  Nederland 2 in teken van oorlog

  Met name op Nederland 2 staat de programmering in het teken van de Tweede Wereldoorlog en de herdenking. Zo is er om 20.55 uur de documentaire Prikkeldraad over de concentratiekampen Altengrabow en Muhlberg. Zes mannen spreken openhartig over hun belevenissen in de kampen en hun terugkeer. Om 22.55 uur is er na Nieuwsuur de Requiem voor Auschwitz, een monument in film, beeld, woord en muziek over het voormalige concentratiekamp. Ook op Nederland 2 is er om middernacht dan de documentaire De vergeten Holocaust te zien, over het lot van de Sinti en Roma (zigeuners) tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Best 24 met film Anne Frank

  Best 24 zendt vrijdagavond in het kader van de dodenherdenking de film Dagboek van Anne Frank uit. Anne Frank werd tijdens de Jodenvervolging in de oorlog opgepakt. Het is dit de eerste vertoning op televisie sinds 1985. Het dagboek van Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal naar het oorlogsdagboek van Anne Frank. De televisieverfilming is slechts eenmaal eerder te zien geweest op de Nederlandse televisie in 1985.

  Radio 2 vanaf Bevrijdingsfestival Zwolle

  Op zaterdag 5 mei staan de Nederlandse media stil bij de bevrijding. Zo komt Radio 2 die dag live vanuit Zwolle.
  Spijkers met Koppen’ zendt dan tussen 12.00 en 14.00 uur uit vanaf het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Presentatoren Felix Meurders en Dolf Jansen, columnisten Wim Daniëls en Martijn Koning en cabaretiers Merijn Scholten, Roel Bloemen, Martijn Hillenius en Hanneke Drenth zijn deze middag van de partij in een speciale uitzending vanuit het Provinciehuis.
  In het radioprogramma wordt aandacht besteed aan het festival en vrijheid in de ruimste zin van het woord.
  DodenherdenkingNOSRTLNederland 2Radio 2Best 24

  Reacties

 1. TV-TIP Batman Forever

  Batman Forever
  SBS9 om 20:30 uur
  Batman ofte Bruce Wayne, de Zwarte Ridder van Gotham City, wordt belaagd door twee partijen. Enerzijds krijgt hij af te rekenen met "Two-Face", voormalig advokaat Harvey Dent. Deze is ervan overtuigd dat Batman verantwoordelijk is voor het incident in de rechtszaal waardoor hij voor de helft gedefigureerd is. Hij probeert Batman uit zijn schelp te lokken door een waar terreurbewind over Gotham te voeren. Anderzijds zit ook Edward Nygma ofte "The Riddler" Batman op de hielen. Hij is een computergenie en ex-werknemer van Bruce Wayne. Hij stelt een toestel op punt om informatie te ontfutselen van de geniën van Gotham en ook gegevens over de andere identiteit van Bruce.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Cold Feet

  Cold Feet
  NPO 3 om 20:30 uur
  Adam en zijn vrienden zijn inmiddels vijftigers als Adam plotseling weer in hun leven in Manchester opduikt om te melden dat hij gaat trouwen met een veel jongere vrouw.

  Zappen.blog.nl