1. Nieuws

  Nationale Dodenherdenking op publieke en commerciële zenders

  De nationale dodenherdenking is ook dit jaar weer bij de NOS uitgebreid te volgen. Nederland 2 doet uitgebreid verslag op vrijdag 4 mei. Ook andere publieke en commerciële zenders staan er bij stil.
  Jan-Hein Visser
  4 mei 2012
  comments 0
  Nationale Dodenherdenking op publieke en commerciële zenders
  De nationale dodenherdenking is ook dit jaar weer bij de NOS uitgebreid te volgen. Nederland 2 doet uitgebreid verslag op vrijdag 4 mei. Ook andere publieke en commerciële zenders staan er bij stil.

  Vanwege de herdenking zijn er met name op Nederland 1 en RTL 4 ook de nodige wijzigingen in de reguliere tijdstippen van de programma's. Zo is het RTL nieuws op RTL 4 korter en begint Goede Tijden Slechte Tijden later omdat de omroep twintig minuten lang live vanaf de Waalsdorpervlakte komt. Het NOS Journaal op Nederland 1 begint pas om 20.25 uur.

  NOS live vanaf de Dam

  Net als altijd doet de NOS weer uitgebreid verslag vanaf de Dam in Amsterdam en dat is op Nederland 1, 2, 3 en BVN te zien van 19.50 uur tot 20.25 uur. Op Nederland 2 begint de uitzending, waarin onder meer Koningin Beatrix kransen legt, al om 18.45 uur met een speciale extra lange uitzending.

  Nederland 2 in teken van oorlog

  Met name op Nederland 2 staat de programmering in het teken van de Tweede Wereldoorlog en de herdenking. Zo is er om 20.55 uur de documentaire Prikkeldraad over de concentratiekampen Altengrabow en Muhlberg. Zes mannen spreken openhartig over hun belevenissen in de kampen en hun terugkeer. Om 22.55 uur is er na Nieuwsuur de Requiem voor Auschwitz, een monument in film, beeld, woord en muziek over het voormalige concentratiekamp. Ook op Nederland 2 is er om middernacht dan de documentaire De vergeten Holocaust te zien, over het lot van de Sinti en Roma (zigeuners) tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Best 24 met film Anne Frank

  Best 24 zendt vrijdagavond in het kader van de dodenherdenking de film Dagboek van Anne Frank uit. Anne Frank werd tijdens de Jodenvervolging in de oorlog opgepakt. Het is dit de eerste vertoning op televisie sinds 1985. Het dagboek van Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal naar het oorlogsdagboek van Anne Frank. De televisieverfilming is slechts eenmaal eerder te zien geweest op de Nederlandse televisie in 1985.

  Radio 2 vanaf Bevrijdingsfestival Zwolle

  Op zaterdag 5 mei staan de Nederlandse media stil bij de bevrijding. Zo komt Radio 2 die dag live vanuit Zwolle.
  Spijkers met Koppen’ zendt dan tussen 12.00 en 14.00 uur uit vanaf het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Presentatoren Felix Meurders en Dolf Jansen, columnisten Wim Daniëls en Martijn Koning en cabaretiers Merijn Scholten, Roel Bloemen, Martijn Hillenius en Hanneke Drenth zijn deze middag van de partij in een speciale uitzending vanuit het Provinciehuis.
  In het radioprogramma wordt aandacht besteed aan het festival en vrijheid in de ruimste zin van het woord.
  DodenherdenkingNOSRTLNederland 2Radio 2Best 24

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl