Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NBC Universal-films van Film1 naar HBO

    Totaal TV meldde onlangs dat het Amerikaanse Home Box Office (HBO) een nieuw meerjarig uitzendrechtencontract met mediabedrijf Universal Pictures had gesloten.
    Jarco Kriek
    22 januari 2013
    comments 0
    NBC Universal-films van Film1 naar HBO

    Totaal TV meldde onlangs dat het Amerikaanse Home Box Office (HBO) een nieuw meerjarig uitzendrechtencontract met mediabedrijf Universal Pictures had gesloten. Dat krijgt nu ook in Nederland een vervolg.

    NBC Universal International TV Distribution en HBO Nederland hebben een lange termijn-deal gesloten voor de exclusieve premium tv-rechten van NBC Universal-films binnen de Nederlandse markt. De samenwerking gaat het laatste kwartaal van 2013 van start waardoor films van NBC Universal vanaf eind 2013 op de drie lineaire kanalen van HBO Nederland te zien zullen zijn. Op dit moment zijn NBC Universal-films nog op filmkanaal Film1 te zien. In de nieuwe overeenkomst zijn ook de uitzendrechten voor de video on demand-dienst HBO on Demand en de mobiele streamdienst HBO GO afgedekt.

    Uitgebreider filmaanbod HBO

    Jaap Bruijnen – general manager HBO Nederland – over de nieuwe overeenkomst: "Met het sluiten van deze deal kunnen we onze abonnees een nog uitgebreider filmaanbod bieden met enkele van Hollywoods grootste films. HBO Nederland werkt er continu aan om het filmaanbod uit te breiden en we zijn blij dat we spoedig de films van NBC Universal kunnen toevoegen aan onze line-up. Met het sluiten van deze deal versterken we tevens onze positie als aanbieder van eerstvertoonde bioscoopfilms in de Nederlandse markt van premium televisiediensten."

    Direct op betaalzender HBO

    De overeenkomst houdt onder meer in dat NBC Universal-films vanaf het moment dat deze in de winkel op dvd of Blu-ray te koop zijn vanaf het einde van 2013 op de betaalzenders van HBO te zien zijn. Naast nieuwe films als Les Miserables zijn ook oudere films als E.T, Jaws en Scarface voor langere tijd op de betaalkanalen van HBO te bekijken. Dat geldt ook voor nieuwe films van Universal Pictures die in de toekomst gemaakt worden.

    HBOHome Box OfficeFilm1NBC UniversalUniversal PicturesFocus Featuresuitzendrechtenovereenkost20th CenturyFoxWarner BrothersWalt DisneyDisney

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview