Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nederland stoort zich aan tv-reclame

    Uit een onderzoek in opdracht van UPC komt naar voren dat driekwart van de Nederlanders zich stoort aan tv-reclames.
    Jarco Kriek
    11 mei 2010
    comments 1
    Nederland stoort zich aan tv-reclame

    Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau MWM2 blijkt dat Nederland zich blijft storen aan tv-reclames. Driekwart van de ondervraagden vindt ze irritant. Gemiddeld kijkt men 3,5 uur per dag naar televisie. De avonduren en het weekeind zijn vooral in trek voor langdurig televisiekijken.

    Het onderzoek van MWM2 werd in opdracht van UPC onder 2700 televisiekijkers in de periode tussen 25 maart en 2 april gehouden. Dat tv-reclames al langer als storend werden ervaren was natuurlijk bekend. Wat niet uit het onderzoek blijkt, maar wat wel op internet steeds duidelijk wordt, is dat de televisiekijker zich in grotere mate ook gaat storen aan de zogenaamde aankondigingbanners aan de bovenzijde van het scherm tijdens lopende televisieprogramma’s. Uit het onderzoek blijkt ook dat iets minder dan de helft het liefst naar televisie kijkt zonder gezelschap dat commentaar geeft. Vooral mannen kijken bij voorbaat alleen naar sportprogramma’s. Maar ook vrouwen zonderen zich graag af om alleen naar een tv-serie of soap te kijken.

    De televisiegids blijft overigens nog steeds populair bij de Nederlander. Ondanks de mogelijkheid om bij digitale televisie de programma-informatie via de Elektronische Programma Gids (EPG) op te halen of via dit via internet te doen blijft de papieren gids nog steeds het meest geliefd.


    UPCUPC Nederlandtv-reclametv-gidsEPG

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview