1. Nieuws

  Nederland – Turkije in HD-kwaliteit op SBS 6 HD

  Eindelijk, zullen vele voetballiefhebbers denken. Onze Nederlandse voetbalhelden zijn vanaf nu tijdens de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal in HD-kwaliteit te bekijken.
  Jarco Kriek
  12 november 2010
  comments 0
  Nederland – Turkije in HD-kwaliteit op SBS 6 HD

  Goed nieuws voor HD kijkende voetballiefhebbers. SBS 6 komende woensdag de vriendschappelijke voetbalinterland Nederland – Turkije in via haar HD-zender SBS 6 HD in native HD uitzenden. Het is de eerste keer dat SBS voetbal in HD-kwaliteit vertoont.

  Na de laatste voetbalinterland van het Nederlands Elftal, enkele weken geleden in de Amsterdam ArenA tegen Zweden, was er in Nederland commotie omdat deze wedstrijd in Nederland niet in HD-kwaliteit te zien was. De Zweedse televisiekijker kon namelijk de gehele wedstrijd, inclusief voor- en nabeschouwing, wel in HD-kwaliteit bekijken. SBS Broadcasting liet weten dat de wedstrijd Nederland – Zweden nog net iets te vroeg voor het uitzenden in HD-kwaliteit kwam. Maar maakte direct ook bekend dat men met diverse partners er alles aan deed om op zo kort mogelijke termijn de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal wel in HD-kwaliteit op haar HD-zender SBS 6 HD uit te zenden. Het mediabedrijf heeft woord gehouden en direct de eerste thuiswedstrijd aangegrepen om de stap naar interlandvoetbal in HD-kwaliteit te maken.

  SBS Broadcasting is de home-broadcaster van de Nederlandse voetbalbond KNVB. Hierdoor heeft men de komende jaren de uitzendrechten van alle thuiswedstrijden van het Nederlands voetbalelftal in bezit. Door deze interlands nu in HD-kwaliteit te gaan uitzenden komt men tegemoet aan een grote wens van vele voetballiefhebbers. HDTV is uitermate geschikt voor de vertoning van sportwedstrijden. Door de betere beeldkwaliteit kan men de voetbalwedstrijd in volle scherpte en tot in het kleinste detail via een HD-televisie bekijken.

   

  SBS 6 HDSBS 6SBS BroadcastingHDTVNederlands ElftalKNVB

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl