1. Nieuws

  Nederland – Turkije in HD-kwaliteit op SBS 6 HD

  Eindelijk, zullen vele voetballiefhebbers denken. Onze Nederlandse voetbalhelden zijn vanaf nu tijdens de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal in HD-kwaliteit te bekijken.
  Jarco Kriek
  12 november 2010
  comments 0
  Nederland – Turkije in HD-kwaliteit op SBS 6 HD

  Goed nieuws voor HD kijkende voetballiefhebbers. SBS 6 komende woensdag de vriendschappelijke voetbalinterland Nederland – Turkije in via haar HD-zender SBS 6 HD in native HD uitzenden. Het is de eerste keer dat SBS voetbal in HD-kwaliteit vertoont.

  Na de laatste voetbalinterland van het Nederlands Elftal, enkele weken geleden in de Amsterdam ArenA tegen Zweden, was er in Nederland commotie omdat deze wedstrijd in Nederland niet in HD-kwaliteit te zien was. De Zweedse televisiekijker kon namelijk de gehele wedstrijd, inclusief voor- en nabeschouwing, wel in HD-kwaliteit bekijken. SBS Broadcasting liet weten dat de wedstrijd Nederland – Zweden nog net iets te vroeg voor het uitzenden in HD-kwaliteit kwam. Maar maakte direct ook bekend dat men met diverse partners er alles aan deed om op zo kort mogelijke termijn de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal wel in HD-kwaliteit op haar HD-zender SBS 6 HD uit te zenden. Het mediabedrijf heeft woord gehouden en direct de eerste thuiswedstrijd aangegrepen om de stap naar interlandvoetbal in HD-kwaliteit te maken.

  SBS Broadcasting is de home-broadcaster van de Nederlandse voetbalbond KNVB. Hierdoor heeft men de komende jaren de uitzendrechten van alle thuiswedstrijden van het Nederlands voetbalelftal in bezit. Door deze interlands nu in HD-kwaliteit te gaan uitzenden komt men tegemoet aan een grote wens van vele voetballiefhebbers. HDTV is uitermate geschikt voor de vertoning van sportwedstrijden. Door de betere beeldkwaliteit kan men de voetbalwedstrijd in volle scherpte en tot in het kleinste detail via een HD-televisie bekijken.

   

  SBS 6 HDSBS 6SBS BroadcastingHDTVNederlands ElftalKNVB

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Dark Knight

  The Dark Knight
  Veronica om 20:30 uur
  Met de hulp van luitenant Jim Gordon (Gary Oldman) en openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Het drietal gaat doeltreffend te werk, maar ze vallen al snel ten prooi aan een opkomend meesterbrein, The Joker (Heath Ledger). Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt The Dark Knight steeds verder over de delicate grens te stappen tussen held en burgerwacht.

  Zappen.blog.nl