1. Nieuws

    Nederlander houdt van traditioneel zappen

    De meeste Nederlanders blijven de afstandsbediening de meest ideale manier voor het zappen tussen tv-zenders vinden.
    Jarco Kriek
    1 augustus 2015
    comments 6
    Nederlander houdt van traditioneel zappen
    Foto: ANP

    De meeste Nederlanders blijven de afstandsbediening de meest ideale manier voor het zappen tussen tv-zenders vinden, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.


    Bij veel Smart TV internettelevisies in het mogelijk om via tablet of smartphone het toestel te bedienen. Op deze manier is het dus ook mogelijk om te zappen tussen tv-zenders. Bij Nederlanders blijft de afstandsbediening ondanks de technische vooruitgang bij het zappen het meest geliefd. Ruim tachtig procent van de Nederlands zapt op deze manier. De smartphone wordt door elf procent gebruikt. De tablet heeft de voorkeur van vijf procent van de door Telecompaper via het eigen Consumer Panel ondervraagde deelnemers. Opvallend is dat onder de leeftijdsgroep 65 tot 80 jaar de meeste mensen de tablet boven de smartphone kiezen als men op de moderne manier via mobiele apparaten zapt. Dat heeft hoofdzakelijk met het grotere beeldscherm van de tablet te maken.

    TVtelevisiezappenlineairinternettelevisieSmartTVSmart TVtabletsmartphoneafstandsbedieningappapps

    Reacties

  1. TV-TIP Tour de France

    Tour de France
    NPO 1 om 16:35 uur
    Live verslag van de slotetappe van 105 km, van Montgeron naar de Champs-Elysées in Parijs. Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen.

    Doe mee en win!

    • *

      5X DVD GIRLS S6 

      Girls, over het hectische leven van vier vrouwelijke twintigers is terug voor het zesde seizoen. Vriendinnen Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna proberen nog altijd achter de zin van het leven te komen. Totaal TV mag de dvd van dit laatste seizoen vijf keer weggeven.

    TV-TIP vtwonen

    vtwonen
    SBS6 om 19:30 uur
    Elke week gaan Viktor Brand en de stylisten de uitdaging aan om de bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. De liefde voor hun woning is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel behoorlijk uit elkaar ligt, met als gevolg een compromis. De vtwonen stylist kijkt met een frisse blik naar de woning en zorgt er samen met Viktor voor dat de verschillende woonstijlen weer op een lijn komen.