Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nederlandse editie Eurosport 2 wordt op 4 november gelanceerd

    Enkele weken geleden maakte de Europese sportzender Eurosport bekend dat men nog dit jaar zou starten met een Nederlandse versie van Eurosport 2. Hiervoor tekende Eurosport met televisieaanbieder Ziggo een distributieovereenkomst
    Jarco Kriek
    12 oktober 2011
    comments 0
    Nederlandse editie Eurosport 2 wordt op 4 november gelanceerd

    Enkele weken geleden maakte de Europese sportzender Eurosport bekend dat men nog dit jaar zou starten met een Nederlandse versie van Eurosport 2. Hiervoor tekende Eurosport met televisieaanbieder Ziggo een distributieovereenkomst.

    In eerste instantie gaat het om een Nederlandse taalversie van Eurosport 2. Volgend jaar krijgt Nederland een van de internationale versie afwijkende editie van Eurosport 2. Dat heeft te maken met het feit Eurosport voor Nederland de uitzendrechten van het Duitse Bundesliga voetbal vanaf het seizoen 2012 – 2013 voor langere tijd in bezit heeft gekregen.

    Eurosport heeft voor de lancering van de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 nu een concrete datum bekend gemaakt. Op vrijdag 4 november wordt Eurosport 2 NL in het hoofdkantoor van Eurosport Benelux in het Amsterdamse Olympisch Stadion officieel gelanceerd. Door de komst van de Nederlandstalige editie van Eurosport 2 worden de activiteiten van Eurosport in de Benelux verdubbelt en krijgt het Nederlands-Vlaamse sportmedialandschap er een nieuwe Nederlandstalige sportzender bij.

    In ieder geval met Ziggo heeft Eurosport Benelux een overeenkomst voor de doorgifte van de Nederlandse editie van Eurosport 2 gesloten. De verwachting is echter dat meerdere Nederlandse televisieaanbieders Eurosport 2 NL gaan doorgeven. 

    EurosportEurosport 2Eurosport 2 NLZiggo

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview