1. Nieuws

  Nederlandse publieke omroep te duur voor België

  Belgische media stoppen met het aanbieden van programmagegevens van Nederlandse publieke tv-zenders. De Nederlandse publieke omroep (NPO) is hier de oorzaak van.
  Jarco Kriek
  9 februari 2014
  comments 15
  Nederlandse publieke omroep te duur voor België
  Belgische media stoppen met het aanbieden van programmagegevens van Nederlandse publieke tv-zenders. De Nederlandse publieke omroep (NPO) is hier de oorzaak van.

  De NPO brengt voor het aanleveren van volledige programma-informatie van haar tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 meer geld in rekening dan voorheen het geval was. Het is een direct gevolg van de bezuinigingen waarmee de publieke omroep in Nederland te maken heeft. Hierdoor herziet de NPO bij nieuwe contracten in veel gevallen het beleid. Onlangs werd bekend dat men voor satellietverspreiding van de drie landelijke tv-zenders een doorgiftevergoeding aan CanalDigitaal gaat vragen. Tot nu toe betaalde de NPO juist voor de satellietdoorgifte van haar landelijke tv-zenders.

  Onevenredig hoog

  De NPO mag volgens de Nederlandse wet een redelijke vergoeding voor het leveren van programmagegevens in rekening brengen. Belgische media stellen dat er absoluut geen sprake is van een redelijke vergoeding. In de nieuwe situatie brengt de NPO aan Belgische kranten en tijdschriften een prijs voor de programmagegevens in rekening die afhankelijk van het aantal abonnees is. In het geval van het Belgische Persgroep Publishing betekent dit een prijsverhoging van 15.000 tot 700.000 euro per jaar. De Nederlandse publieke tv-zenders worden in België door alle in Vlaanderen opererende tv-aanbieders in zenderpakketten aangeboden.
  NPOpublieke omroepprogrammagegevensBelgiëVlaanderenTV VlaanderenTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP The Hoax

  The Hoax
  RTL 8 om 20:30 uur
  Clifford Irving (Richard Gere) is de wanhoop nabij als hij er al in geen jaren in is geslaagd om een succesvol boek te schrijven. Ten einde raad overtuigt hij zijn uitgever - en later ook zichzelf - ervan dat hij is vergekozen om de officiële biografie over Howard Hughes te schrijven. Wat begint als een uitweg voor een schrijver, die op het randje van de vergetelheid staat, eindigt in een schandaal dat uiteindelijk zelfs reikt tot aan het Witte Huis. Overmand door hebzucht en een vurig verlangen naar succes, weet Clifford de wereld te overtuigen, maar op de weg daarnaar toe verliest hij uiteindelijk meer dan hem lief is.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP The Next Boy/Girl Band

  The Next Boy/Girl Band
  SBS6 om 20:30 uur
  In de nieuwe talentenjacht 'The Next Boy/Girl Band' nemen twee teams het tegen elkaar op om dé nieuwe boy- en girlband samen te stellen.

  Zappen.blog.nl