1. Nieuws

  Nederlandse publieke omroep te duur voor België

  Belgische media stoppen met het aanbieden van programmagegevens van Nederlandse publieke tv-zenders. De Nederlandse publieke omroep (NPO) is hier de oorzaak van.
  Jarco Kriek
  9 februari 2014
  comments 15
  Nederlandse publieke omroep te duur voor België
  Belgische media stoppen met het aanbieden van programmagegevens van Nederlandse publieke tv-zenders. De Nederlandse publieke omroep (NPO) is hier de oorzaak van.

  De NPO brengt voor het aanleveren van volledige programma-informatie van haar tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 meer geld in rekening dan voorheen het geval was. Het is een direct gevolg van de bezuinigingen waarmee de publieke omroep in Nederland te maken heeft. Hierdoor herziet de NPO bij nieuwe contracten in veel gevallen het beleid. Onlangs werd bekend dat men voor satellietverspreiding van de drie landelijke tv-zenders een doorgiftevergoeding aan CanalDigitaal gaat vragen. Tot nu toe betaalde de NPO juist voor de satellietdoorgifte van haar landelijke tv-zenders.

  Onevenredig hoog

  De NPO mag volgens de Nederlandse wet een redelijke vergoeding voor het leveren van programmagegevens in rekening brengen. Belgische media stellen dat er absoluut geen sprake is van een redelijke vergoeding. In de nieuwe situatie brengt de NPO aan Belgische kranten en tijdschriften een prijs voor de programmagegevens in rekening die afhankelijk van het aantal abonnees is. In het geval van het Belgische Persgroep Publishing betekent dit een prijsverhoging van 15.000 tot 700.000 euro per jaar. De Nederlandse publieke tv-zenders worden in België door alle in Vlaanderen opererende tv-aanbieders in zenderpakketten aangeboden.
  NPOpublieke omroepprogrammagegevensBelgiëVlaanderenTV VlaanderenTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl