1. Nieuws

  Nederlandse publieke omroep te duur voor België

  Belgische media stoppen met het aanbieden van programmagegevens van Nederlandse publieke tv-zenders. De Nederlandse publieke omroep (NPO) is hier de oorzaak van.
  Jarco Kriek
  9 februari 2014
  comments 15
  Nederlandse publieke omroep te duur voor België
  Belgische media stoppen met het aanbieden van programmagegevens van Nederlandse publieke tv-zenders. De Nederlandse publieke omroep (NPO) is hier de oorzaak van.

  De NPO brengt voor het aanleveren van volledige programma-informatie van haar tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 meer geld in rekening dan voorheen het geval was. Het is een direct gevolg van de bezuinigingen waarmee de publieke omroep in Nederland te maken heeft. Hierdoor herziet de NPO bij nieuwe contracten in veel gevallen het beleid. Onlangs werd bekend dat men voor satellietverspreiding van de drie landelijke tv-zenders een doorgiftevergoeding aan CanalDigitaal gaat vragen. Tot nu toe betaalde de NPO juist voor de satellietdoorgifte van haar landelijke tv-zenders.

  Onevenredig hoog

  De NPO mag volgens de Nederlandse wet een redelijke vergoeding voor het leveren van programmagegevens in rekening brengen. Belgische media stellen dat er absoluut geen sprake is van een redelijke vergoeding. In de nieuwe situatie brengt de NPO aan Belgische kranten en tijdschriften een prijs voor de programmagegevens in rekening die afhankelijk van het aantal abonnees is. In het geval van het Belgische Persgroep Publishing betekent dit een prijsverhoging van 15.000 tot 700.000 euro per jaar. De Nederlandse publieke tv-zenders worden in België door alle in Vlaanderen opererende tv-aanbieders in zenderpakketten aangeboden.
  NPOpublieke omroepprogrammagegevensBelgiëVlaanderenTV VlaanderenTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl