1. Nieuws

  Nederland–Argentinië via tv, radio en internet bij NOS

  Het leven in Nederland draait op woensdagavond 9 juli voor het merendeel om het Nederlands Elftal. De NOS houdt de Nederlander via tv, radio en internet op de hoogte.
  Jarco Kriek
  9 juli 2014
  comments 0
  Nederland–Argentinië via tv, radio en internet bij NOS

  Het leven in Nederland draait op woensdagavond 9 juli voor het merendeel om het Nederlands Elftal. De NOS houdt de Nederlander via tv, radio en internet op de hoogte van halve finalestrijd tegen Argentinië.

  De eerste halve finale tussen Duitsland en Brazilië werd in Nederland door 5,8 miljoen mensen thuis bekeken. In Duitsland keken er maar liefst 32 miljoen mensen naar de wedstrijd. In meer dan negentig procent van de Duitse huishoudens werd naar deze halve finale van het WK voetbal in Brazilië gekeken. Of er ook in Nederland in negen van de tien huishoudens naar de wedstrijd Nederland–Argentinië gekeken wordt, blijft vooralsnog de vraag. Maar de NOS brengt op allerlei manieren deze voetbalwedstrijd live naar Nederland toe. Naast lineaire tv wordt de wedstrijd ook via internet – eventueel met radiocommentaar van Radio 1 – aangeboden. Via de internetsite wordt de wedstrijd in beeld en woord verslagen en Radio 1 brengt de wedstrijd live met opzwepend commentaar van Jack van Gelder en Ronald van der Geer.

  Nederland 1

  De voorbeschouwing op Nederland 1 begint om 21.00 uur. In de huiskamer van Studio Brasil zijn naast de hond Messi ook Henry Schut en Hugo Borst aanwezig. Youri Mulder en Bert van Marwijk vervullen de taak als analist. De wedstrijd Nederland–Argentinië begint om 22.00 uur en wordt door Jeroen Grueter van commentaar voorzien. Vanwege de halve finale verhuist het Tour de France-discussieprogramma De Avondetappe naar eerder in de avondprogrammering en is van 19.00 tot 19.50 uur op Nederland 1 te zien.

  VI Oranje

  Ook RTL 4 besteedt voor aanvang van de halve finale aandacht aan de halve finale-wedstrijd van het Nederlands Elftal. Vanaf 20.30 tot 22.00 uur is live vanuit het Kurhaus in Scheveningen het programma VI Oranje te bekijken. De belangrijke wedstrijd tegen Argentinië is voor Nederland de 750-ste officiële interland die gespeeld wordt. De eerste interland werd op 30 april 1905 tegen België gespeeld.

  NOShalve finaleRadio BrasilRadio 1ArgentiniëNedArg#nedargtvtelevisieinternetappWK-appnos.nlFranks SnoeksJeroen GrueterWKvoetbalBraziliëNederlandNederlands elftalOranjeLouis van GaalSpanjeSalvadorVI OranjeNOSpublieke omroepStudio BrasilNedChiChili

  Reacties

 1. TV-TIP Bennie Stout

  Bennie Stout
  NPO 3 om 09:05 uur
  1930. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet Benjamin 'Bennie' Stout de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie's vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Zappen.blog.nl