1. Nieuws

  Nederland–Argentinië via tv, radio en internet bij NOS

  Het leven in Nederland draait op woensdagavond 9 juli voor het merendeel om het Nederlands Elftal. De NOS houdt de Nederlander via tv, radio en internet op de hoogte.
  Jarco Kriek
  9 juli 2014
  comments 0
  Nederland–Argentinië via tv, radio en internet bij NOS

  Het leven in Nederland draait op woensdagavond 9 juli voor het merendeel om het Nederlands Elftal. De NOS houdt de Nederlander via tv, radio en internet op de hoogte van halve finalestrijd tegen Argentinië.

  De eerste halve finale tussen Duitsland en Brazilië werd in Nederland door 5,8 miljoen mensen thuis bekeken. In Duitsland keken er maar liefst 32 miljoen mensen naar de wedstrijd. In meer dan negentig procent van de Duitse huishoudens werd naar deze halve finale van het WK voetbal in Brazilië gekeken. Of er ook in Nederland in negen van de tien huishoudens naar de wedstrijd Nederland–Argentinië gekeken wordt, blijft vooralsnog de vraag. Maar de NOS brengt op allerlei manieren deze voetbalwedstrijd live naar Nederland toe. Naast lineaire tv wordt de wedstrijd ook via internet – eventueel met radiocommentaar van Radio 1 – aangeboden. Via de internetsite wordt de wedstrijd in beeld en woord verslagen en Radio 1 brengt de wedstrijd live met opzwepend commentaar van Jack van Gelder en Ronald van der Geer.

  Nederland 1

  De voorbeschouwing op Nederland 1 begint om 21.00 uur. In de huiskamer van Studio Brasil zijn naast de hond Messi ook Henry Schut en Hugo Borst aanwezig. Youri Mulder en Bert van Marwijk vervullen de taak als analist. De wedstrijd Nederland–Argentinië begint om 22.00 uur en wordt door Jeroen Grueter van commentaar voorzien. Vanwege de halve finale verhuist het Tour de France-discussieprogramma De Avondetappe naar eerder in de avondprogrammering en is van 19.00 tot 19.50 uur op Nederland 1 te zien.

  VI Oranje

  Ook RTL 4 besteedt voor aanvang van de halve finale aandacht aan de halve finale-wedstrijd van het Nederlands Elftal. Vanaf 20.30 tot 22.00 uur is live vanuit het Kurhaus in Scheveningen het programma VI Oranje te bekijken. De belangrijke wedstrijd tegen Argentinië is voor Nederland de 750-ste officiële interland die gespeeld wordt. De eerste interland werd op 30 april 1905 tegen België gespeeld.

  NOShalve finaleRadio BrasilRadio 1ArgentiniëNedArg#nedargtvtelevisieinternetappWK-appnos.nlFranks SnoeksJeroen GrueterWKvoetbalBraziliëNederlandNederlands elftalOranjeLouis van GaalSpanjeSalvadorVI OranjeNOSpublieke omroepStudio BrasilNedChiChili

  Reacties

 1. TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: The Rise of Cobra

  G.I. Joe: The Rise of Cobra
  RTL 7 om 20:30 uur
  Van de Egyptische woestijn tot diep onder ijskappen van de pool, gaat het elite G.I. Joe team met futuristische spionage en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte wapenhandelaar Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos.

  Zappen.blog.nl