1. Nieuws

  Nederland–Argentinië via tv, radio en internet bij NOS

  Het leven in Nederland draait op woensdagavond 9 juli voor het merendeel om het Nederlands Elftal. De NOS houdt de Nederlander via tv, radio en internet op de hoogte.
  Jarco Kriek
  9 juli 2014
  comments 0
  Nederland–Argentinië via tv, radio en internet bij NOS

  Het leven in Nederland draait op woensdagavond 9 juli voor het merendeel om het Nederlands Elftal. De NOS houdt de Nederlander via tv, radio en internet op de hoogte van halve finalestrijd tegen Argentinië.

  De eerste halve finale tussen Duitsland en Brazilië werd in Nederland door 5,8 miljoen mensen thuis bekeken. In Duitsland keken er maar liefst 32 miljoen mensen naar de wedstrijd. In meer dan negentig procent van de Duitse huishoudens werd naar deze halve finale van het WK voetbal in Brazilië gekeken. Of er ook in Nederland in negen van de tien huishoudens naar de wedstrijd Nederland–Argentinië gekeken wordt, blijft vooralsnog de vraag. Maar de NOS brengt op allerlei manieren deze voetbalwedstrijd live naar Nederland toe. Naast lineaire tv wordt de wedstrijd ook via internet – eventueel met radiocommentaar van Radio 1 – aangeboden. Via de internetsite wordt de wedstrijd in beeld en woord verslagen en Radio 1 brengt de wedstrijd live met opzwepend commentaar van Jack van Gelder en Ronald van der Geer.

  Nederland 1

  De voorbeschouwing op Nederland 1 begint om 21.00 uur. In de huiskamer van Studio Brasil zijn naast de hond Messi ook Henry Schut en Hugo Borst aanwezig. Youri Mulder en Bert van Marwijk vervullen de taak als analist. De wedstrijd Nederland–Argentinië begint om 22.00 uur en wordt door Jeroen Grueter van commentaar voorzien. Vanwege de halve finale verhuist het Tour de France-discussieprogramma De Avondetappe naar eerder in de avondprogrammering en is van 19.00 tot 19.50 uur op Nederland 1 te zien.

  VI Oranje

  Ook RTL 4 besteedt voor aanvang van de halve finale aandacht aan de halve finale-wedstrijd van het Nederlands Elftal. Vanaf 20.30 tot 22.00 uur is live vanuit het Kurhaus in Scheveningen het programma VI Oranje te bekijken. De belangrijke wedstrijd tegen Argentinië is voor Nederland de 750-ste officiële interland die gespeeld wordt. De eerste interland werd op 30 april 1905 tegen België gespeeld.

  NOShalve finaleRadio BrasilRadio 1ArgentiniëNedArg#nedargtvtelevisieinternetappWK-appnos.nlFranks SnoeksJeroen GrueterWKvoetbalBraziliëNederlandNederlands elftalOranjeLouis van GaalSpanjeSalvadorVI OranjeNOSpublieke omroepStudio BrasilNedChiChili

  Reacties

 1. TV-TIP Icarus

  Icarus
  NPO 2 om 22:55 uur
  Zesdelige gefictionaliseerde documentairereeks waarin iedere aflevering een persoon centraal staat, die een prominente rol heeft gespeeld in de Nederlandse maatschappij en voor het oog van de natie gevallen is.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP The Delicious Miss Dahl

  The Delicious Miss Dahl
  24Kitchen om 23:25 uur
  Sophie Dahl deelt haar lievelingsrecepten met ons die haar herinneren aan de smaken en sensaties uit haar jeugd.

  Zappen.blog.nl