1. Nieuws

  Netflix gelanceerd in België

  De videodienst Netflix is vanaf vrijdag 19 september officieel in België beschikbaar. In tegenstelling tot Nederland vond de introductie in alle stilte plaats.
  Jarco Kriek
  19 september 2014
  comments 2
  Netflix gelanceerd in België

  De videodienst Netflix is vanaf vrijdag 19 september officieel in België beschikbaar. In tegenstelling tot Nederland vond de introductie in alle stilte plaats. Nu Netflix er is, willen enkele marktpartijen met het Amerikaanse bedrijf samenwerken.

  VRT en Netflix maakten aan de vooravond van de introductie in België een samenwerking bekend. Hierdoor komen er voorlopig zes VRT-series op het onbeperkt kijken-videoplatform beschikbaar. De verwachting is dat deze samenwerking in de toekomst verder wordt uitgebreid. Vlaamse media melden dat ook andere marktpartijen interesse in samenwerking met Netflix hebben. Het Vlaamse tv-zenders VTM, Vier en Vijf zouden ook enkele programma’s tegen betaling aan Netflix willen aanbieden. Ook enkele Belgische aanbieders zijn met Netflix over samenwerking in gesprek. Het gaat hierbij om onder andere Belgacom en VOO. Telenet volgt juist een andere weg en gaat met eigen onbeperkt kijken-diensten de concurrentie met Netflix aan.

  Verdere uitbreiding Europa

  De komst van Netflix in België is onderdeel van een verdere uitbreiding van de Amerikaanse videodienst in Europa. Eerder deze week kwam Netflix in Duitstalige landen beschikbaar. Op korte termijn wordt ook de komst in Frankrijk verwacht. Via Netflix kan de abonnee voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de beschikbare films, series en documentaires kijken. Het goedkoopste abonnement kost €7,99. Het duurste €11,99.

  NetflixVRTVTMVierVijfTelenetVOOBelgacomMarseilleFrankrijkNederlandLuxemburgBelgiëprijsverhogingVideoland UnlimitedRTL NederlandSpotifyUltra HDHouse of CardsUHDTVUHDUltra HD-televisietelevisieinternetstreaming4KHEVCH.265compressiecompressietechniekall you can watch

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP CSI: Cyber

  CSI: Cyber
  RTL 5 om 20:30 uur
  Het team onderzoekt de dood van een hardloopster. Daarvoor gebruiken de rechercheurs de smartwatch die zij droeg tijdens het fatale trainingsrondje. Ze stuiten op een illegale handel in organen.

  Zappen.blog.nl