1. Nieuws

  Netflix gelanceerd in België

  De videodienst Netflix is vanaf vrijdag 19 september officieel in België beschikbaar. In tegenstelling tot Nederland vond de introductie in alle stilte plaats.
  Jarco Kriek
  19 september 2014
  comments 2
  Netflix gelanceerd in België

  De videodienst Netflix is vanaf vrijdag 19 september officieel in België beschikbaar. In tegenstelling tot Nederland vond de introductie in alle stilte plaats. Nu Netflix er is, willen enkele marktpartijen met het Amerikaanse bedrijf samenwerken.

  VRT en Netflix maakten aan de vooravond van de introductie in België een samenwerking bekend. Hierdoor komen er voorlopig zes VRT-series op het onbeperkt kijken-videoplatform beschikbaar. De verwachting is dat deze samenwerking in de toekomst verder wordt uitgebreid. Vlaamse media melden dat ook andere marktpartijen interesse in samenwerking met Netflix hebben. Het Vlaamse tv-zenders VTM, Vier en Vijf zouden ook enkele programma’s tegen betaling aan Netflix willen aanbieden. Ook enkele Belgische aanbieders zijn met Netflix over samenwerking in gesprek. Het gaat hierbij om onder andere Belgacom en VOO. Telenet volgt juist een andere weg en gaat met eigen onbeperkt kijken-diensten de concurrentie met Netflix aan.

  Verdere uitbreiding Europa

  De komst van Netflix in België is onderdeel van een verdere uitbreiding van de Amerikaanse videodienst in Europa. Eerder deze week kwam Netflix in Duitstalige landen beschikbaar. Op korte termijn wordt ook de komst in Frankrijk verwacht. Via Netflix kan de abonnee voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de beschikbare films, series en documentaires kijken. Het goedkoopste abonnement kost €7,99. Het duurste €11,99.

  NetflixVRTVTMVierVijfTelenetVOOBelgacomMarseilleFrankrijkNederlandLuxemburgBelgiëprijsverhogingVideoland UnlimitedRTL NederlandSpotifyUltra HDHouse of CardsUHDTVUHDUltra HD-televisietelevisieinternetstreaming4KHEVCH.265compressiecompressietechniekall you can watch

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League: FK Rostov - PSV

  UEFA Champions League: FK Rostov - PSV
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstijd van de UEFA Champions League: FC Rostov - PSV.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP X2

  X2
  RTL 7 om 20:30 uur
  De goede mutanten onder leiding van Professor Xavier (Patrick Stewart) worden versterkt door een aantal nieuwe superhelden. Er is nog steeds een anti-mutanten razzia gaande, dit keer onder leiding van William Stryker (Brian Cox). Hierdoor besluiten alle mutanten om voor ??n keer hun krachten te bundelen. Met het lot van de wereld in hun handen, staan de X-Men aan de vooravond van ??n van de gevaarlijkste missies ooit