1. Nieuws

  Netflix gelanceerd in België

  De videodienst Netflix is vanaf vrijdag 19 september officieel in België beschikbaar. In tegenstelling tot Nederland vond de introductie in alle stilte plaats.
  Jarco Kriek
  19 september 2014
  comments 2
  Netflix gelanceerd in België

  De videodienst Netflix is vanaf vrijdag 19 september officieel in België beschikbaar. In tegenstelling tot Nederland vond de introductie in alle stilte plaats. Nu Netflix er is, willen enkele marktpartijen met het Amerikaanse bedrijf samenwerken.

  VRT en Netflix maakten aan de vooravond van de introductie in België een samenwerking bekend. Hierdoor komen er voorlopig zes VRT-series op het onbeperkt kijken-videoplatform beschikbaar. De verwachting is dat deze samenwerking in de toekomst verder wordt uitgebreid. Vlaamse media melden dat ook andere marktpartijen interesse in samenwerking met Netflix hebben. Het Vlaamse tv-zenders VTM, Vier en Vijf zouden ook enkele programma’s tegen betaling aan Netflix willen aanbieden. Ook enkele Belgische aanbieders zijn met Netflix over samenwerking in gesprek. Het gaat hierbij om onder andere Belgacom en VOO. Telenet volgt juist een andere weg en gaat met eigen onbeperkt kijken-diensten de concurrentie met Netflix aan.

  Verdere uitbreiding Europa

  De komst van Netflix in België is onderdeel van een verdere uitbreiding van de Amerikaanse videodienst in Europa. Eerder deze week kwam Netflix in Duitstalige landen beschikbaar. Op korte termijn wordt ook de komst in Frankrijk verwacht. Via Netflix kan de abonnee voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de beschikbare films, series en documentaires kijken. Het goedkoopste abonnement kost €7,99. Het duurste €11,99.

  NetflixVRTVTMVierVijfTelenetVOOBelgacomMarseilleFrankrijkNederlandLuxemburgBelgiëprijsverhogingVideoland UnlimitedRTL NederlandSpotifyUltra HDHouse of CardsUHDTVUHDUltra HD-televisietelevisieinternetstreaming4KHEVCH.265compressiecompressietechniekall you can watch

  Reacties

 1. TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 20:30 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Voice of Holland

  The Voice of Holland
  RTL 4 om 20:38 uur
  Spectaculaire muzikale zoektocht van Guus Meeuwis, Ali B, Waylon en Sanne Hans naar de beste nieuwe zangstem van Nederland. Als coach scouten zij blind de talenten en leiden ze de kandidaten op voor de weg naar de finale.

  Zappen.blog.nl