Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Netflix toont nieuw seizoen House of Cards in 4K Ultra HD

    Bezitters van een Ultra HD-televisie kunnen vanaf 14 februari het nieuwe en tweede seizoen van de Amerikaanse serie House of Cards via de online videodienst Netflix bekijken.
    Jarco Kriek
    3 februari 2014
    comments 14
    Netflix toont nieuw seizoen House of Cards in 4K Ultra HD
    Bezitters van een Ultra HD-televisie kunnen vanaf 14 februari het nieuwe en tweede seizoen van de Amerikaanse serie House of Cards via de online videodienst Netflix bekijken.

    House of Cards is een serie die in opdracht van Netflix is gemaakt en kan hierdoor alleen via de all you can watch-videodienst bekeken worden. Naast 4K Ultra HD is de tv-serie ook in HD-kwaliteit via Netflix beschikbaar. Op dit moment zijn er in Nederland nog maar enkele duizenden Ultra HD-televisies verkocht. De verwachting is dat dit jaar – mede door de forse prijsdaling van Ultra HD-televisies – meer Ultra HD-televisies worden verkocht. Elektronicafabrikanten grijpen de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 aan om met marketingcampagnes meer Ultra HD-televisies te verkopen.

    Nederland snelst op Netflix

    Netflix gaat House of Cards in Ultra HD met rond de 15 Mbps naar de huiskamers van klanten streamen. Met de nieuwste compressietechnieken verwacht Netflix hiermee een goed Ultra HD-beeld te kunnen aanbieden. Om naar House of Cards in Ultra HD te kunnen kijken, is aan te raden dit met breedbandinternet via kabel of glasvezel te doen. Uit de laatste metingen van Netflix blijkt dat Nederlandse klanten films en series met de hoogste gemiddelde bandbreedte bekijken, de beste beeldkwaliteit van alle landen waarin Netflix actief is. 

    Alle afleveringen gelijktijdig

    Netflix stelt op 14 februari alle dertien afleveringen van het tweede seizoen van House of Cards gelijktijdig via haar videodienst beschikbaar. De kijker kan dus meerdere afleveringen of zelfs de hele serie achter elkaar bekijken. Bingewatching – zoals deze manier van tv-kijken heet – wordt in Nederland steeds populairder. House of Cards is de Amerikaanse remake van een Britse serie uit 1990 en wordt speciaal voor Netflix geproduceerd.
    NetflixHouse of CardsUltra HD4Kall you can watchHDvideodienstonlinestreamingdienstbingewatchingserie

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview