1. Nieuws

  Netflix wil in 2014 België en Frankrijk veroveren

  In Nederland was Netflix in 2013 de meest in het oog springende aanbieder van on demand televisie. Netflix groeit enorm en plant nu de stap naar de Belgische en daarna Franse markt.
  Jan-Hein Visser
  31 december 2013
  comments 3
  Netflix wil in 2014 België en Frankrijk veroveren
  In Nederland was Netflix in 2013 de meest in het oog springende aanbieder van on demand televisie. Netflix groeit enorm en plant nu de stap naar de Belgische en daarna Franse markt.

  Netflix lijkt op het juiste moment de Nederlandse markt te hebben betreden. In de Verenigde Staten is de dienst razend populair en bedient steeds meer kijkers die een alternatief zoeken voor de reguliere tv-zenders. Netflix wil nu ook meer landen in Europa gaan veroveren.

  Frankrijk en mogelijk België in vizier Netflix

  Netflix is begonnen met de eerste aftastende gesprekken met de Franse overheid, maar is nog voorzichtig. De Franse film- en televisiemarkt is erg afwijkend en Frankrijk wil ook zelf BTW kunnen opstrijken van Netflix, dat nu vanuit Luxemburg diverse andere landen bedient, waaronder Nederland, de Britse en Scandinavische markt. Netflix komt volgens geruchten al in mei op de Belgische markt, maar het bedrijf heeft daarover nog niets definitiefs willen loslaten.
  NetflixBelgiëFrankrijkLuxemburgOn DemanduitrolNederland

  Reacties

 1. TV-TIP Utopia

  Utopia
  SBS6 om 19:30 uur
  Een groep van vijftien zeer diverse mensen zeggen hun huidige leven vaarwel. Ze bouwen aan een compleet nieuw bestaan op een plek waar geen regels, wetten of machtsverhoudingen zijn.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Arbitrage

  Arbitrage
  RTL 8 om 20:30 uur
  Robert Miller (Richard Gere) is topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie. Hij lijkt alles te hebben – geld, macht, een prachtige vrouw (Susan Sarandon) en een getalenteerde dochter (Brit Marling), die in zijn bedrijf werkt. Maar achter de schermen zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen voordat de lijken uit de kast komen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, de mooie kunstenares Julie Côte (Laetitia Casta), brengt hem nog dieper in de problemen. Onderweg verongelukt hun auto waarna Robert de fanatieke rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) achter zich aan krijgt. Het lijkt een kwestie van tijd voor zijn glanzende façade instort. Robert moet tot het uiterste gaan om te behouden wat hem dierbaarder is dan zijn vermogen; zijn familie.