Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuw Disney televisiekanaal bij UPC, Telenet en Belgacom

    The Walt Disney Company Benelux lanceert op 1 september onder de naam Disney Junior een nieuw televisiekanaal in Nederland en België. Met UPC, Telenet en Belgacom zijn distributieovereenkomsten gesloten.
    Jarco Kriek
    1 mei 2011
    comments 0
    Nieuw Disney televisiekanaal bij UPC, Telenet en Belgacom

    The Walt Disney Company Benelux lanceert op 1 september onder de naam Disney Junior een nieuw televisiekanaal in Nederland en België. Met UPC, Telenet en Belgacom zijn distributieovereenkomsten gesloten.

    Disney Junior neemt de plek van Playhouse Disney in op zowel het digitale televisiekanaal Playhouse Disney als op het televisiekanaal Disney Channel. Deze is zowel bij UPC als Telenet analoog en digitaal te bekijken. Bij Belgacom is Disney Channel alleen digitaal beschikbaar. Op 1 september wordt Disney Junior geïntroduceerd op Disney Channel. Daar is iedere schooldag van 08.30 tot 11.30 uur een Disney Junior blok op Disney Channel, waarin de avonturen van Mickey, Donald, Jake en Manny te volgen zijn. Het zelfstandig digitaal kanaal Disney Junior start op 10 september. Disney Junior is een magische plek met karakters waar kids van houden, verhalen die ouders vertrouwen en de kwaliteit waar Disney om bekend staat. Disney Junior - de magie begint hier - is een nieuw kanaal voor de allerkleinsten.

    Disney Junior richt zich op 2 tot 7-jarigen en hun familie. Naast vertrouwde series als Mickey Mouse Clubhuis, Handy Manny en Speciaal Agent Oso zijn er ook veel nieuwe series te zien op Disney Junior. Een van deze nieuwe series is Jake en de Nooitgedachtland Piraten. Ga op avontuur met Jake, Cubby, Izzy en papagaai Skully! Op hun eiland hebben ze diverse schatten die Kapitein Haak en Meneer Vetje stelen. Zeilend gaat Jake op zoek om de schatten terug te vinden. Bij iedere hindernis verdienen Jake en zijn team gouden munten. Kijkers kunnen helpen en leren door mee te doen aan de interactieve schattenjacht. Naast leuke characters, een mooi verhaal en een leerzaam aspect wordt de serie omlijst met aansprekende muziek.

    Disney Junior gaat bij UPC deel uitmaken van het KidZone-pakket en is vanaf 10 september via voorkeuzekanaal 512 te zien. Bij Telenet is de zender onderdeel van het pluspakket en bij Belgacom van het Nederlandstalige kidsboeket.

    Disney ChannelDisney JunoirPlayhouse DisneyUPCTelenetBelgacom

    Reacties

  1. TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Veiligheidsexpert Kendra Malley onderzoekt de ontsporing van een peperdure hightech trein, die meerdere levens eist. De experimentele hoge­snelheidstrein had een paar technische problemen, maar Kendra ontdekt dat het project ook veel tegenstanders kent. De ontwerper van de trein is ontevreden, een lokale politicus is fel tegen de komst van de spoorlijn, en dan is er tijdens het ongeval ook nog een gevaarlijke crimineel ontsnapt. Kendra onderzoekt de crash, terwijl ze de FBI bijstaat in hun jacht op de ontsnapte boef.

    Interview