Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe fastscan zenderlijsten CanalDigitaal en TV Vlaanderen

    De satelliettelevisieaanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen maken in de loop van 30 april nieuwe fastscanzenderlijsten via de satelliet beschikbaar.
    Jarco Kriek
    30 april 2012
    comments 0
    Nieuwe fastscan zenderlijsten CanalDigitaal en TV Vlaanderen

    De satelliettelevisieaanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen maken in de loop van 30 april nieuwe fastscanzenderlijsten via de satelliet beschikbaar. Die zijn nodig omdat veel belangrijke wijzigingen hebben plaatsgevonden.

    Na de uitschakeling van alle analoge Duitse tv-kanalen zijn er meer dan tien HD-kanalen direct als vervangend aanbod op de Astra1-satelliet beschikbaar gekomen. De ongecodeerd uitgezonden HD-kanalen worden door CanalDigitaal en TV Vlaanderen in de fastscanzenderlijst opgenomen.

    Geforceerde zenderlijst update

    Beide tv-aanbieders maken van de nieuwe fastscanzenderlijsten een geforceerde update. Dat houdt in dat de satellietontvanger automatisch de nieuwe zenderlijsten gaat inladen. Natuurlijk kan men ook handmatig deze nieuwe zenderlijsten inladen als dit nog niet door de satellietontvanger zelf is gedaan. M7 Group S.A – eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen – gebruikt deze geforceerde update niet vaak, alleen in gevallen als er grote wijzigingen in het zenderaanbod hebben plaatsgevonden. De satellietontvanger dient dan wel geforceerde updates van zenderlijsten te ondersteunen. Dit is zeker het geval bij de satellietontvangers die M7 Group S.A zelf op de markt heeft gebracht. 

    VRT Ketnet ook in nieuwe zenderlijst

    Naast de vandaag gestarte Duitse HD-kanalen is ook het nieuwe Vlaamse publieke tv-kanaal Ketnet in de nieuwe fastscanzenderlijst terug te vinden. TV Vlaanderen gebruikt hiervoor de Astra1-doorgifte van deze tv-zender. CanalDigitaal gebruikt in haar fastscanzenderlijsten de Astra3-satellietverspreiding. Dit heeft te maken met het feit dat Ketnet bij CanalDigitaal ook onderdeel van het HD-pakket uitmaakt. Het HD-aanbod van deze tv-aanbieder is vrijwel alleen op de Astra3-satelliet beschikbaar. Alle HD-abonnees van CanalDigitaal maken dan ook gebruik van Astra3-satellietontvangst.

    RTL Nitro en Private Spice

    Ook het nieuwe ongecodeerde Duitse tv-kanaal RTL Nitro en het pornokanaal Private Spice – dat vanaf 1 mei Daring! TV gaat vervangen – zijn in de nieuwe fastscanzenderlijsten opgenomen. Naast de fastscanzenderlijsten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen brengt M7 Group S.A vandaag ook nieuwe fastscanzenderlijsten voor haar tv-aanbieders TéléSAT en AustriaSat uit.

    CanalDigitaalTV VlaanderenTéléSATAustriaSatM7 Group S.AfastscanzenderlijstenAstra1Astra3SESAstra BeneluxSES BeneluxARDZDFWDRNDR. BRHDTVHDVRTKetnetRTL NitroPrivate SpiceDaring! TV

    Reacties

  1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

    Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

    TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

    Corsokoorts in Sint Jansklooster
    SBS6 om 20:30 uur
    Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

    Interview