Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe HD Camcorder van Panasonic

    De Japanse electronicafabrikant Panasonic heeft een nieuwe camcorder voor HD opnamen gepresenteerd. De TM350 heeft vooral veel geheugen maar kost ook nogal veel.
    Jan-Hein Visser
    27 juli 2009
    comments 0
    Nieuwe HD Camcorder van Panasonic
    Alles schijnt elke keer weer verbeterd en uitgebreid te kunnen worden en voor de liefhebber brengt Panasonic dan ook een HDTV portable videocamera (ook Camcorder geheten) op de markt die echter wel €1500 zal kosten.

    Panasonic is een geliefd, bekend en gewaardeerd merk dat bekend staat om de kwaliteit van videocamera's. De nieuwe camera is geschikt voor 1920 x 1080 pixels ofwel Full HD en heeft een opslagcapaciteit van 64 GByte of maximaal 16 uur aan opnamen. Er kan ook gewoon met een SDHC/SD kaart worden opgenomen. Kenmerkend is een beeldstabilisator die vooral opnamen met weinig licht goed moet verwerker en 16 voudige optische zoom. Ook een touchscreen (voor filmen op zich niet altijd noodzakelijk) is aanwezig net als een HDMI uitgang en 5.1 Surround microfoon.

    De nieuwe TM350 zal vanaf eind augustus beschikbaar zijn maar heeft dus wel een behoorlijk prijskaartje en is dus meer iets voor een professional.Er zijn ook wat eenvoudiger modellen die qua functies niet zo heel veel onderdoen zoals bijvoorbeeld de al wat meer geziene HDC S20 waarvan vooral de aanschafprijs op een wat meer bereikbaard niveau ligt maar nog altijd wel gemiddeld tussen de €510-550 (het loont vaak om te vergelijken tussen aanbieders).

    PanasonicCamcorderTM350HDC S20

    Reacties