Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe ITV HD-kanalen niet in Nederland te bekijken

    Er werd lang naar uitgekeken. De lancering van het tweede HD-kanaal van de Engelse commerciële omroep ITV. In tegenstelling tot ITV 1 HD is dit nieuwe HD-kanaal niet in Nederland te zien.
    Jarco Kriek
    4 oktober 2010
    comments 0
    Nieuwe ITV HD-kanalen niet in Nederland te bekijken

    Het eerste HD-kanaal van de Engelse commerciële omroep ITV is in Nederland vrij via de schotelantenne te bekijken. De komende maanden lanceert ITV ook de HD-kanalen ITV 2 HD, ITV 3 HD en ITV 4 HD. Deze zijn echter ongecodeerd via de satelliet te bekijken.

    ITV 2 HD wordt deze week, op 7 oktober, door ITV gelanceerd. Deze zender is echter alleen via Sky Digital in het Verenigd Koninkrijk te bekijken. Door deze exclusieve overeenkomst wordt dit HD-kanaal dus niet ongecodeerd via de satelliet uitgezonden. Datzelfde geldt voor de HD-kanalen ITV 3 HD en ITV 4 HD die nog dit jaar exclusief via Sky Digital te bekijken zijn.

    Overigens kan een klein gedeelte van de Nederlandse schotelkijkers toch via een omweg naar deze HD-kanalen, en het gehele zenderaanbod van Sky Digital, kijken. In Nederland is via bemiddeling van diverse satellietzaken toch abonnementen op Sky Digital af te sluiten. Ook wordt in Nederland via cardsharing op illegale manier naar Sky Digital gekeken.

     

    HDTVITVITV 2 HDSky UKSky Digital

    Reacties