Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe satelliet spil in Spaanse HDTV-uitrol

    De verleden jaar gelanceerde en onlangs operationeel geworden Hispasat 1E satelliet speelt een belangrijke rol in de verdere uitrol van HDTV in Spanje.
    Jarco Kriek
    21 maart 2011
    comments 0
    Nieuwe satelliet spil in Spaanse HDTV-uitrol

    De verleden jaar gelanceerde en onlangs operationeel geworden Hispasat 1E satelliet speelt een belangrijke rol in de verdere uitrol van HDTV in Spanje. De nieuwe satelliet heeft bandbreedte capaciteit voor maar liefst 600 HD-kanalen.

    De Hispasat 1E satelliet zendt uit op 30 graden west en is een belangrijke satellietpositie voor de Spaanse en Portugese televisiemarkt. Op dit moment zenden, naast vele SD-kanalen en radiozenders, 35 HD- en 2 3D-kanalen op deze satellietpositie uit. De eigenaar van de satelliet wil dit aantal in de komende tijd echter drastisch uitbreiden. Om dit te bereiken is men enige tijd geleden met het "Palco HD” project gestart. In dit project werkten de belangrijke spelers op de Spaanse televisie- en technologiemarkt samen. De afgelopen week werd de uitkomst van dit overleg bekend gemaakt.

    Belangrijkste en opvallendste punt uit de voorlopige presentatie van het "Palco HD” project is de komst van een nieuwe hybride televisiedecoder. Deze combineert satelliet en digitale aardse televisie tot één krachtig geheel. De nieuwe decoder kan overweg met de nieuwste uitzendplatformen voor satelliet en digitale aardse televisie, DVB-S2 en DVB-T2. Voor satellietontvangst van de nieuwe hybride ontvanger gaat de Hispasat 1E een belangrijke rol spelen.

    Hispasat 1EHispasatHDTVhybrideDVB-S2DVB-TDVB-SDVB-T2

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview