Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe satellietontvanger met USB-functies voor CanalDigitaal abonnees

    M7 Group S.A – de Luxemburgse eigenaar van de onder meer de televisieaanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen – heeft vandaag een nieuwe HD-satellietontvanger gepresenteerd.
    Jarco Kriek
    18 juli 2011
    comments 1
    Nieuwe satellietontvanger met USB-functies voor CanalDigitaal abonnees

    M7 Group S.A – de Luxemburgse eigenaar van de onder meer de televisieaanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen – heeft vandaag een nieuwe HD-satellietontvanger gepresenteerd.

    Het is de eerste HD-satellietontvanger die M7 Group S.A onder eigen merknaam op de markt brengt. De M7 SAT801 HD-satellietontvanger is gemaakt door de Koreaanse fabrikant Hyundai. De M7 SAT801 is de vervanger van de Philips DSR7141 satellietontvanger. Deze wordt vanaf komende week in bruikleen geleverd bij diverse HD-smartpack abonnement van de televisieaanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen.

    M7 Group S.A slaat met haar eerste eigen satellietontvanger een geheel nieuwe weg in. Zo is er sprake van veel meer gebruikersvrijheid doordat er veel meer instelmogelijkheden zijn. De firmware wordt ook door de fabrikant zelf gemaakt en op regelmatige basis vernieuwd. In de testperiode – waarbij Totaal TV achter de schermen mocht meekijken – zijn al diverse nieuwe firmwareversies via de satelliet beschikbaar gesteld. M7 Group S.A levert vanaf volgende week de nieuwe M7 SAT801 HD-satellietontvanger direct met de laatst beschikbare firmwareversie – versie 1.05.B – uit. Wanneer er nieuwe firmware beschikbaar is wordt deze automatisch in de ontvanger geladen wanneer deze op stand-bye wordt geplaatst.

    De meer gebruikersmogelijkheden van de M7 SAT801 satellietontvanger komen direct bij de eerste oogopslag naar voren. Zo kan men via de USB-aansluiting een externe harde schijf op USB-stick aan de HD-satellietontvanger koppelen. Hiermee kan men programma’s – ook van HD-zenders – opnemen en later bekijken. Ook worden timeshift functies zoals live pauzeren hierdoor mogelijk. Waar zijn voorganger de Philips DSR7141 slechts ontvangstmogelijkheden van de ASTRA1, ASTRA2, ASTRA3 en Hotbird satelliet had is dat bij de M7 SAT801 HD-satellietontvanger geheel anders. Doordat deze ontvanger de DiSEqC protocollen 1.0, 1.1, 1.2 en USALS ondersteund kan men tot 16 satellieten tegelijk bekijken. Ook wordt het voor het eerst bij een door CanalDigitaal en TV Vlaanderen geleverde satellietontvanger mogelijk om een draaibare schotelantenne te gebruiken.

    Natuurlijk zijn makkelijk functies als fastscanzenderlijsten ook in deze M7 SAT801 HD-satellietontvanger aanwezig. Maar daarnaast heeft men ook de mogelijkheid om zelf zenders aan deze zenderlijsten toe te voegen. Dat kan door een automatische scan van de betreffende satelliet maar ook door het handmatig invoeren van de uitzendfrequentie en uitzendparameters van een transponder waarop een bepaalde zender aan het uitzenden is. Daarbij kan men geen gecodeerde zenders buiten het eigen CanalDigitaal of TV Vlaanderen pakket ontvangen omdat er geen Common Interface-sloten in de HD-satellietontvanger aanwezig zijn. Er is wel een officiële en geautoriseerde Nagravision-kaartlezer aanwezig.

    De M7 SAT801 satellietontvanger wordt niet alleen geleverd bij een HD-smartpack abonnement. Bestaande klanten van CanalDigitaal kunnen de nieuwe satellietontvanger vanaf begin augustus ook bij de satellietspeciaalzaak kopen. CanalDigitaal zegt met de M7 SAT801 satellietontvanger in te spelen op de hogere eisen die de gebruiker stelt aan HD-televisie en het gebruiksgemak van de decoder. De SAT801 wordt geleverd met een universele afstandsbediening. Rene Tensen, Executive Vice President CanalDigitaal: "Deze nieuwe ontvanger vormt een goede aanvulling op onze pakketten. De M7 SAT801 biedt net als onze bestaande ontvanger haarscherp beeld, bij ons HD-aanbod. Ook werkt de ontvanger zeer gebruiksvriendelijk. Bij een gebruikerstest kreeg de M7 SAT801 zeer lovende reacties. Wij willen de M7 SAT801 daarom ook zo snel mogelijk inzetten.”

    In het komende nummer van Totaal TV wordt de nieuwe M7 SAT801 satellietontvanger uitvoerig getest en over een week kan men op de internetsite van Totaal TV een uitvoerige test lezen.


    M7 Group S.ACanalDigitaalTV VlaanderenM7 SAT801HDTVPace DSR7141Nagravision

    Reacties

  1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

    Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

    TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

    Corsokoorts in Sint Jansklooster
    SBS6 om 20:30 uur
    Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

    Interview