1. Nieuws

    Nieuwe Sharp LCD televisie krijgt ecolabel

    De nieuwe Sharp Aquos LCD flatscreen serie heeft van het Europese ecolabel in de wacht weten te slepen. Daarmee wil de Europese Unie duidelijk maken dat het een energiebesparend apparaat is.
    Jarco Kriek
    21 februari 2009
    comments 0
    Nieuwe Sharp LCD televisie krijgt ecolabel

    De nieuwe Sharp Aquos D65 serie heeft het Europese ecolabel voor flatscreens gekregen. Met het nieuwe ecolabel willen de Europese landen de consument duidelijk maken dat men te maken heeft met een LCD scherm dat, in vergelijking tot andere flatscreens, energiebesparend is.

    Sharp heeft in de nieuwe LCD schermen een eco modus ingebouwd die een besparing tot 31 procent op het energieverbruik met zich meebrengt. Zo neemt het 32 inch model uit deze nieuwe Sharp Aquos serie niet meer dan 80 Watt op uit het energienet. Naast de eco modus wordt door Sharp ook gebruik gemaakt van Optical Picture Control waarmee de helderheid kan worden aangepast. Overigens heeft Sharp bij het vervaardigen van flatscreens altijd al gelet op het energieverbruik. Sharp was dan ook 4 jaar geleden de eerste producent in de wereld die het Euro ecolabel kreeg.

    SharpLCDecolabel

    Reacties

  1. TV-TIP Watani: Mijn thuisland

    Watani: Mijn thuisland
    NPO 2 om 17:30 uur
    In het door de burgeroorlog verwoeste Aleppo woont een gezin met vier jonge kinderen. Wanneer de vader door zijn eigen kameraden overgeleverd wordt aan IS, besluit de moeder dat het tijd is om te vluchten. Het gezin belandt in een slaperig Duits stadje, waar het verwerken van het oorlogstrauma pas écht begint.

    Doe mee en win!

    • *

      5X DVD DUNKIRK

      Verteld vanaf het land, de zee en de lucht start Dunkirk als honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten omsingeld zijn door vijandelijke troepen. Totaal TV mag de dvd van deze epische actiethriller vijf keer weggeven.

    TV-TIP Gordon Ramsay: Oorlog in de keuken!

    Gordon Ramsay: Oorlog in de keuken!
    RTL 5 om 18:37 uur
    De grofgebekte Gordon Ramsey keert terug naar een aantal restaurants die hij in deze reeks uit de brand heeft proberen te helpen. Draaien de zaken inmiddels naar verwachting of hebben de eigenaren Gordons adviezen in de wind geslagen?