1. Nieuws

  Nieuwe wetgeving telecomsector België van kracht

  De Belgische telecomsector heeft vanaf 1 oktober te maken met nieuwe wetgeving die het de consument makkelijker moet maken op te zeggen of van provider te switchen.
  Jan-Hein Visser
  1 oktober 2012
  comments 0
  Nieuwe wetgeving telecomsector België van kracht
  De Belgische telecomsector heeft vanaf 1 oktober te maken met nieuwe wetgeving die het de consument makkelijker moet maken op te zeggen of van provider te switchen.

  Belgen kunnen sneller en eenvoudiger abonnementen opzeggen bij providers. De nieuwe Telecomwet is vanaf 1 oktober geldig en heeft als belangrijkste gevolg dat een consument na een periode van zes maanden al geen opzegvergoeding meer mag worden aangerekend. Daarmee kunnen na een half jaar kosteloos alle abonnementen op internet-, gsm-, telefonie- en televisiediensten opgezegd worden, zonder dat er een afkoopsom betaald hoeft te worden.

  Consument België maximaal beschermd

  Met de nieuwe telecomwet verdwijnt de opzegvergoeding maar dat is nog niet alles. De consument kan bij iedere tariefsverhoging kosteloos opstappen, ook bij indexaanpassingen. Het is via alle schriftelijke wegen, dus brief, e-mail en zelfs SMS mogelijk om op te zeggen. Ook mogen bedrijven vanaf nu niet meer als voorheen jacht maken op klanten met allerlei marketingtrucs. Ook de wetgeving daarvoor is aangescherpt. Telenet en Belgacom, twee van de grootste providers, hebben hun voorwaarden intussen zelf al aangepast. Bij Belgacom zijn nieuwe abonnementen van onbepaalde duur en bij Telenet kan men altijd gratis opzeggen.
  TelenetBelgacomWetgevingTelecomsector

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Dark Knight

  The Dark Knight
  Veronica om 20:30 uur
  Met de hulp van luitenant Jim Gordon (Gary Oldman) en openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Het drietal gaat doeltreffend te werk, maar ze vallen al snel ten prooi aan een opkomend meesterbrein, The Joker (Heath Ledger). Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt The Dark Knight steeds verder over de delicate grens te stappen tussen held en burgerwacht.

  Zappen.blog.nl