1. Nieuws

  Nieuwe wetgeving telecomsector België van kracht

  De Belgische telecomsector heeft vanaf 1 oktober te maken met nieuwe wetgeving die het de consument makkelijker moet maken op te zeggen of van provider te switchen.
  Jan-Hein Visser
  1 oktober 2012
  comments 0
  Nieuwe wetgeving telecomsector België van kracht
  De Belgische telecomsector heeft vanaf 1 oktober te maken met nieuwe wetgeving die het de consument makkelijker moet maken op te zeggen of van provider te switchen.

  Belgen kunnen sneller en eenvoudiger abonnementen opzeggen bij providers. De nieuwe Telecomwet is vanaf 1 oktober geldig en heeft als belangrijkste gevolg dat een consument na een periode van zes maanden al geen opzegvergoeding meer mag worden aangerekend. Daarmee kunnen na een half jaar kosteloos alle abonnementen op internet-, gsm-, telefonie- en televisiediensten opgezegd worden, zonder dat er een afkoopsom betaald hoeft te worden.

  Consument België maximaal beschermd

  Met de nieuwe telecomwet verdwijnt de opzegvergoeding maar dat is nog niet alles. De consument kan bij iedere tariefsverhoging kosteloos opstappen, ook bij indexaanpassingen. Het is via alle schriftelijke wegen, dus brief, e-mail en zelfs SMS mogelijk om op te zeggen. Ook mogen bedrijven vanaf nu niet meer als voorheen jacht maken op klanten met allerlei marketingtrucs. Ook de wetgeving daarvoor is aangescherpt. Telenet en Belgacom, twee van de grootste providers, hebben hun voorwaarden intussen zelf al aangepast. Bij Belgacom zijn nieuwe abonnementen van onbepaalde duur en bij Telenet kan men altijd gratis opzeggen.
  TelenetBelgacomWetgevingTelecomsector

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl