Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe zender van Performance op Astra2

    Onlangs is een nieuwe muziekzender gestart via Astra2 op 28 graden oost. Het gaat om Mainstreet, het zusterkanaal van Performance The Arts Channel.
    Jan-Hein Visser
    3 oktober 2007
    comments 0
    Nieuwe zender van Performance op Astra2
    Onlangs is een nieuwe muziekzender gestart via Astra2 op 28 graden oost. Het gaat om Mainstreet, het zusterkanaal van Performance The Arts Channel, dat al langer werd aangekondigd. Sinds 17 september is de zender ook echt begonnen als aanvulling op Performance.
     
    De programmering bevat vooral wat oudere muziek op gebied van blues, rock, jazz en big band. Te denken valt aan artiesten als Bob Marley, Jimmy Hendrix, John Lennon, Deep Purple, Santana, enz. Tevens zullen er boekverfilmingen te zien zijn van auteurs als Stephen King, J.K. Rowling, Tom Clancy and Nick Hornby.

    Performance zelf zal de nadruk blijven leggen op klassieke muziek en achtergronden daarvan. Performance (en Mainstreet) worden geproduceerd door het Britse bedrijf Eicom, maar aandeelhouder is ook Lagardère, dat onder meer in Nederland de Franstalige klassieke zender Mezzo via CanalDigitaal en de digitale kabel verspreidt.
     
    Performance zelf is van de digitale netwerken van UPC en Casema verdwenen om auteursrechtelijke redenen en dus voor veel kijkers exclusief te zien op Astra2.
    PerformanceMainstreetAstra2

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview