Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NLziet later dit jaar direct via televisie

    De nieuwe Nederlandse all you can watch-dienst NLziet maakt later dit jaar de stap naar het televisiescherm. Vanaf 1 juli is NLziet voorlopig alleen via pc en tablet beschikbaar.
    Jarco Kriek
    19 juni 2014
    comments 9
    NLziet later dit jaar direct via televisie

    De nieuwe Nederlandse all you can watch-dienst NLziet maakt later dit jaar de stap naar het televisiescherm. Vanaf 1 juli is NLziet voorlopig alleen via pc en tablet beschikbaar.

    NLziet is een samenwerking tussen NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting. Het combineert de uitgesteld kijken-platformen NPO Plus, RTL XL en KIJK. Via één abonnement kan voor €7,95 per maand tot 365 dagen terug naar eerder uitgezonden films, series en programma’s van de tien best bekeken zenders van Nederland worden gekeken. Ook zijn van enkele series en programma’s afleveringen eerder via NLziet dan op het lineaire tv-kanaal beschikbaar.

    Onderhandelingen

    NLziet onderhandelt op dit moment met tv-aanbieders om de all you can watch-dienst direct via de tv-decoder bij de kijker in de huiskamer te krijgen. Verder wordt gewerkt aan het over the top (OTT) aanbieden van NLziet. Met televisiefabrikanten wordt overlegd om NLziet via een app op internettelevisies beschikbaar te maken. Ook wordt bekeken of NLziet via Chromecast, Apple TV, mediaspelers en spelconsoles beschikbaar kan komen. De NPO bekijkt daarnaast de mogelijkheid om het onderdeel NPO Plus via de al beschikbare HbbTV-dienst te gaan aanbieden. Met HbbTV bereikt de NPO overigens niet veel Nederlandse huiskamers omdat de drie grootste Nederlandse tv-aanbieders KPN, UPC en Ziggo het HbbTV-signaal niet via hun netwerken aan klanten aanbieden. Ook is voor HbbTV een geschikte televisie of tv-decoder nodig.

    NLzietNPOpublieke omroepRTL NederlandRTL XL SBS BroadcastingKIJKuitgesteld kijkenall you can watchNetflixViideoland Unlimited

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview