Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Noodlijdend RNN7 in andere handen

    Een groep Haagse investeerders heeft de noodlijkdende reginale commerciële omroep RNN7 overgenomen. Nog voor het eind van deze maand wil men de nieuwe plannen met de zender bekend maken.
    Jarco Kriek
    14 november 2008
    comments 0
    Noodlijdend RNN7 in andere handen

    De noodlijdende Rotterdamse regionale commerciële omroep RNN7 is overgenomen door een groep Haagse investeerders. Deze maken nog deze maand de nieuwe toekomstplannen van de zender bekend. Hierdoor lijkt het bestaan van de zender gered. Nu is wel al duidelijk dat de nationale aspiraties van de zender in de ijskast worden gezet en men de doelstelling bijschaaft tot een regionale zender.

    De nieuwe eigenaren moeten eigenlijk opnieuw beginnen. Bij vele kabelexploitanten is RNN7 door allerlei oorzaken uit het digitaal pakket geschrapt. Ook vele programmaraden hebben afgelopen zomer RNN7 niet meer bij de eerste 15 “must carry” posities geplaatst waardoor op vele kabelnetten analoog de zender ook niet meer te zien is. De nieuwe investeerders moeten dus veel lobbywerk bij programmaraden en kabelexploitanten voeren om het beschadigde imago van RNN7 weer op te vijzelen.  

    De nieuwe investeerders willen dus RNN7 met een nieuwe regionale programmering de zender nieuw leven inblazen. Daarbij gaat men naar eigen zeggen samenwerking zoeken met andere regionale zenders. Wie deze regionale zenders zijn wordt in het vanmorgen verspreide persbericht niets vermeld. Onduidelijk is ook of de naam RNN7 gehandhaafd blijft.

    Update: de zender geeft inmiddels (via de satelliet) alleen nog maar een testbeeld door.

     

    RNN7

    Reacties

  1. TV-TIP Life After Lockup

    Life After Lockup
    TLC om 21:30 uur
    In de realityshow Love After Lockup leerden we gedetineerden kennen én hun partners, die buiten de gevangenismuren geduldig op hun geliefden wachtten (of soms ook niet). De spin-off Life After Lockup volgt de stellen als ze weer herenigd zijn, en hun leven opnieuw op proberen te bouwen. Da’s niet altijd makkelijk: hun criminele verleden blijft veel deelnemers achtervolgen, en werkgevers staan niet te springen om ex-gevangenen aan te nemen.

    TV-TIP 2Doc: Groenkijkers

    2Doc: Groenkijkers
    NPO 2 om 22:19 uur
    Waar sommigen slechts onkruid en ongedierte zien, zien anderen zeldzame insecten en woeste natuur. Als kind ergerde regisseur Sanne Rovers zich dood aan haar vader, die bij elk plantje dat hij tegenkwam stopte om het te bestuderen. Nu wil ze zélf zo naar de natuur leren kijken als haar vader. Samen duiken ze het weiland in, en tonen dat er heel veel te zien is als je maar geduldig bent en goed kijkt. Daarnaast volgt Sanne gewone Nederlanders die zich onvermoeibaar inzetten om ‘hun’ kleine stukjes natuur te beschermen.

    Interview