Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NOS-directeur verlaat schip niet voor Ajax

    NOS-directeur Jan de Jong is kandidaat geweest voor algemeen directeur van Ajax, maar heeft zich niet beschikbaar gesteld. Hij wil de NOS in deze moeilijke tijden trouw blijven.
    Jan-Hein Visser
    8 november 2012
    comments 0
    NOS-directeur verlaat schip niet voor Ajax
    NOS-directeur Jan de Jong is kandidaat geweest voor algemeen directeur van Ajax, maar heeft zich niet beschikbaar gesteld. Hij wil de NOS in deze moeilijke tijden trouw blijven.

    Tegenover AD Sportwereld heeft De Jong bevestigd dat hij inderdaad door Ajax is benaderd, maar De Jong heeft bij voorbaat bedankt om kandidaat voor de functie te zijn. De directeur heeft wel diverse gesprekken gehad met Ajax, maar blijft erbij dat hij zijn omroep juist in deze mindere tijden niet wil verlaten.

    De Jong loodst NOS door bezuinigingscrisis

    De Jong heeft in zijn functie als directeur te maken met grote uitdagingen omdat de NOS de komende jaren tientallen miljoenen moet bezuinigen. Hij pleit er bij de verantwoordelijke politici dan ook voor dat er een kwalitatief hoogwaardige publieke journalistieke organisatie blijft bestaan. De Jong over zijn benadering door Ajax: "Het is altijd eervol als je voor zo'n positie wordt genoemd. Maar voor Ajax en alle anderen geldt dat ik momenteel niet beschikbaar ben. De NOS staat vanwege bezuinigingen voor de moeilijkste en zwaarste periode uit haar bestaan en ik ga als kapitein het schip nu niet verlaten."
    Jan de JongPublieke omroepDirecteurNOSCrisisKabinetBezuingingenAjax

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview