1. Nieuws

  NOS onder vuur tijdens anti-Israël demonstratie

  De NOS is zondag tijdens de anti-Israël betoging op het Museumplein in Amsterdam onder vuur komen te liggen. Er was een anti-NOS spandoek en er waren leuzen tegen de omroep hoorbaar.
  Jan-Hein Visser
  20 juli 2014
  comments 10
  NOS onder vuur tijdens anti-Israël demonstratie
  De NOS is zondag tijdens de anti-Israël betoging op het Museumplein in Amsterdam onder vuur komen te liggen. Er was een anti-NOS spandoek en er waren leuzen tegen de omroep hoorbaar

  De protestmars in Amsterdam was georganiseerd door een organisatie die zich Youthforpalestine noemt. Ook in Berlijn werd zondag tegen Israël geprotesteerd, nadat dit zaterdag al gebeurde in London, Brussel en Parijs. In de laatste twee steden leidde dit tot rellen en vooral in Parijs liep dit zo uit de hand dat het centrum daar op een oorlogszone leek.

  Israël voert oorlog tegen Hamas

  De demonstraties worden georganiseerd door Gaza- en Palestina-symphatisanten en richten zich tegen Israël. Dat land voert een offensief tegen de terreurbeweging Hamas vanwege het voortdurend afschieten van raketten op Israël. Dit begon nadat Israël de dood van drie ontvoerde Joodse tieners wraakte. Israël krijgt internationaal veel steun en heeft volgens ondermeer Amerika het recht zich te verdedigen. Hamas verschuilt zich met haar lanceerbases tussen burgerdoelen. Israël waarschuwt inwoners weliswaar tijdig voor aanvallen op die stellingen, maar desondanks vielen er al honderden doden aan Palestijnse kant.

  NOS lag eerder onder vuur

  Niet alleen de NOS, maar bijvoorbeeld ook de BBC wordt er van beschuldigd vooral de kant van Israël te kiezen en veel details over de drama's onder de Palestijnen te verhullen. De afgelopen week kreeg de NOS ook al veel kritiek te verduren en wel omdat het juist de beelden van Jihad-vlaggen en hakenkruisen in de verslaggeving van een eerdere demonstratie had weggelaten. De NOS vond die details teveel afleiden van de zaak waar het om ging. Een journalist die via twitter de beelden van de bewuste vlaggen verspreidde, is door youthforpalestina ernstig bedreigd. Een nieuwszender die de verslaggeving geheel pro-Palestijns in beeld brengt, is het Iraanse Press tv, dat ondanks sancties toch via diverse satellieten is te ontvangen.
  Press TVNOSBBCcensuurPalestinaHamasGazaOorlogprotestAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP The Hoax

  The Hoax
  RTL 8 om 20:30 uur
  Clifford Irving (Richard Gere) is de wanhoop nabij als hij er al in geen jaren in is geslaagd om een succesvol boek te schrijven. Ten einde raad overtuigt hij zijn uitgever - en later ook zichzelf - ervan dat hij is vergekozen om de officiële biografie over Howard Hughes te schrijven. Wat begint als een uitweg voor een schrijver, die op het randje van de vergetelheid staat, eindigt in een schandaal dat uiteindelijk zelfs reikt tot aan het Witte Huis. Overmand door hebzucht en een vurig verlangen naar succes, weet Clifford de wereld te overtuigen, maar op de weg daarnaar toe verliest hij uiteindelijk meer dan hem lief is.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP The Next Boy/Girl Band

  The Next Boy/Girl Band
  SBS6 om 20:30 uur
  In de nieuwe talentenjacht 'The Next Boy/Girl Band' nemen twee teams het tegen elkaar op om dé nieuwe boy- en girlband samen te stellen.

  Zappen.blog.nl