1. Nieuws

  NOS onder vuur tijdens anti-Israël demonstratie

  De NOS is zondag tijdens de anti-Israël betoging op het Museumplein in Amsterdam onder vuur komen te liggen. Er was een anti-NOS spandoek en er waren leuzen tegen de omroep hoorbaar.
  Jan-Hein Visser
  20 juli 2014
  comments 10
  NOS onder vuur tijdens anti-Israël demonstratie
  De NOS is zondag tijdens de anti-Israël betoging op het Museumplein in Amsterdam onder vuur komen te liggen. Er was een anti-NOS spandoek en er waren leuzen tegen de omroep hoorbaar

  De protestmars in Amsterdam was georganiseerd door een organisatie die zich Youthforpalestine noemt. Ook in Berlijn werd zondag tegen Israël geprotesteerd, nadat dit zaterdag al gebeurde in London, Brussel en Parijs. In de laatste twee steden leidde dit tot rellen en vooral in Parijs liep dit zo uit de hand dat het centrum daar op een oorlogszone leek.

  Israël voert oorlog tegen Hamas

  De demonstraties worden georganiseerd door Gaza- en Palestina-symphatisanten en richten zich tegen Israël. Dat land voert een offensief tegen de terreurbeweging Hamas vanwege het voortdurend afschieten van raketten op Israël. Dit begon nadat Israël de dood van drie ontvoerde Joodse tieners wraakte. Israël krijgt internationaal veel steun en heeft volgens ondermeer Amerika het recht zich te verdedigen. Hamas verschuilt zich met haar lanceerbases tussen burgerdoelen. Israël waarschuwt inwoners weliswaar tijdig voor aanvallen op die stellingen, maar desondanks vielen er al honderden doden aan Palestijnse kant.

  NOS lag eerder onder vuur

  Niet alleen de NOS, maar bijvoorbeeld ook de BBC wordt er van beschuldigd vooral de kant van Israël te kiezen en veel details over de drama's onder de Palestijnen te verhullen. De afgelopen week kreeg de NOS ook al veel kritiek te verduren en wel omdat het juist de beelden van Jihad-vlaggen en hakenkruisen in de verslaggeving van een eerdere demonstratie had weggelaten. De NOS vond die details teveel afleiden van de zaak waar het om ging. Een journalist die via twitter de beelden van de bewuste vlaggen verspreidde, is door youthforpalestina ernstig bedreigd. Een nieuwszender die de verslaggeving geheel pro-Palestijns in beeld brengt, is het Iraanse Press tv, dat ondanks sancties toch via diverse satellieten is te ontvangen.
  Press TVNOSBBCcensuurPalestinaHamasGazaOorlogprotestAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP Charlie's Angels: Full Throttle

  Charlie's Angels: Full Throttle
  RTL 8 om 20:29 uur
  Als de ware identiteit van alle personen in het getuigenbeschermingsplan onthuld dreigt te worden, is het tijd dat de Charlie's Angels in actie te komen. Dylan, Natalie en Alex moeten het opnemen tegen Madison Lee (Demi Moore), een voormalige Engel die zich tot het kwaad heeft bekeerd. Ze werkt samen met Seamus O'Grady (Justin Theroux), een oude vijand uit Dylans verleden, die vastbesloten is om de Angels een enkele reis naar de hemel te bezorgen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Marked for Death

  Marked for Death
  RTL 7 om 20:30 uur
  Narcotica-agent John Hatcher is net teruggekeerd uit Colombia waar zijn partner door een drugsdealer is vermoord. Om die reden besluit John met pensioen te gaan, maar dat is van korte duur. De volgende dag raakt hij betrokken bij een vuurgevecht met de Jamaicaanse drugshandelaar Screwface. Als Screwface uit wraak probeert Johns zus en nichtje te doden, gaat John genadeloos achter hem aan.

  Zappen.blog.nl