1. Nieuws

  NOS onder vuur tijdens anti-Israël demonstratie

  De NOS is zondag tijdens de anti-Israël betoging op het Museumplein in Amsterdam onder vuur komen te liggen. Er was een anti-NOS spandoek en er waren leuzen tegen de omroep hoorbaar.
  Jan-Hein Visser
  20 juli 2014
  comments 10
  NOS onder vuur tijdens anti-Israël demonstratie
  De NOS is zondag tijdens de anti-Israël betoging op het Museumplein in Amsterdam onder vuur komen te liggen. Er was een anti-NOS spandoek en er waren leuzen tegen de omroep hoorbaar

  De protestmars in Amsterdam was georganiseerd door een organisatie die zich Youthforpalestine noemt. Ook in Berlijn werd zondag tegen Israël geprotesteerd, nadat dit zaterdag al gebeurde in London, Brussel en Parijs. In de laatste twee steden leidde dit tot rellen en vooral in Parijs liep dit zo uit de hand dat het centrum daar op een oorlogszone leek.

  Israël voert oorlog tegen Hamas

  De demonstraties worden georganiseerd door Gaza- en Palestina-symphatisanten en richten zich tegen Israël. Dat land voert een offensief tegen de terreurbeweging Hamas vanwege het voortdurend afschieten van raketten op Israël. Dit begon nadat Israël de dood van drie ontvoerde Joodse tieners wraakte. Israël krijgt internationaal veel steun en heeft volgens ondermeer Amerika het recht zich te verdedigen. Hamas verschuilt zich met haar lanceerbases tussen burgerdoelen. Israël waarschuwt inwoners weliswaar tijdig voor aanvallen op die stellingen, maar desondanks vielen er al honderden doden aan Palestijnse kant.

  NOS lag eerder onder vuur

  Niet alleen de NOS, maar bijvoorbeeld ook de BBC wordt er van beschuldigd vooral de kant van Israël te kiezen en veel details over de drama's onder de Palestijnen te verhullen. De afgelopen week kreeg de NOS ook al veel kritiek te verduren en wel omdat het juist de beelden van Jihad-vlaggen en hakenkruisen in de verslaggeving van een eerdere demonstratie had weggelaten. De NOS vond die details teveel afleiden van de zaak waar het om ging. Een journalist die via twitter de beelden van de bewuste vlaggen verspreidde, is door youthforpalestina ernstig bedreigd. Een nieuwszender die de verslaggeving geheel pro-Palestijns in beeld brengt, is het Iraanse Press tv, dat ondanks sancties toch via diverse satellieten is te ontvangen.
  Press TVNOSBBCcensuurPalestinaHamasGazaOorlogprotestAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP CSI: Cyber

  CSI: Cyber
  RTL 5 om 20:30 uur
  Het team onderzoekt de dood van een hardloopster. Daarvoor gebruiken de rechercheurs de smartwatch die zij droeg tijdens het fatale trainingsrondje. Ze stuiten op een illegale handel in organen.

  Zappen.blog.nl