1. Nieuws

  NOS wil intensiever samenwerken met commerciële partijen

  NOS-directeur Jan de Jong wil met commerciële partijen gaan praten over de mogelijkheid om intensiever te gaan samenwerken. Hij deed zijn uitspraken op Big Improvement Day 2016.
  Jarco Kriek
  20 januari 2016
  comments 1
  NOS wil intensiever samenwerken met commerciële partijen
  Foto: ANP

  NOS-directeur Jan de Jong wil met commerciële partijen gaan praten over de mogelijkheid om intensiever te gaan samenwerken. Hij deed zijn uitspraken op Big Improvement Day 2016. Dat meldt Nu.nl.


  Op Big Improvement Day 2016 sprak Jan de Jong over de rol van de publieke omroep en de verhouding tussen politiek en media. "Concurrentie zorgt voor betere en scherpere journalistiek. Publieke en commerciële journalistiek versterken elkaar. Hoe kunnen we dat proces faciliteren? Door samenwerking. Intensief en onconventioneel. Make peace not war", aldus de NOS-directeur.

  NOS vraagt steun van politiek

  Voor de intensievere samenwerking met commerciële partijen heeft de NOS wel de steun van de politiek nodig. "Politiek, haal de drempels daarvoor weg. Verruim de wettelijke mogelijkheden voor samenwerking. De NOS wil commerciële marktpartijen helpen. Concurreren doen we wel op inhoud, primeurs, diversiteit en pluriformiteit", was de uitleg van De Jong hierover.

  Samenwerking op sportgebied

  Overleg over samenwerking met commerciële partijen wordt door de NOS op het gebied van sportuitzendrechten al gevoerd. Deze week maakte Jan de Jong bekend dat er met Eurosport overleg is over een sublicentie van uitzendrechten voor de Olympische Spelen na 2016. Ook wordt er met Ziggo Sport Totaal samengewerkt. Hierdoor zijn bijvoorbeeld samenvattingen van wedstrijden uit de Spaanse voetbalcompetitie bij de NOS te zien.

  NOSJan de JongNPOpublieke omroepmediaMediawetbezuinigingTweede KamerpolitiekDen HaagsamenwerkingRTLRTL NederlandRTL NieuwsEurosportDiscovery CommunicationsZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaalvoetbaluitzendrechtensamenvattingen

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl