1. Nieuws

  NOS wil intensiever samenwerken met commerciële partijen

  NOS-directeur Jan de Jong wil met commerciële partijen gaan praten over de mogelijkheid om intensiever te gaan samenwerken. Hij deed zijn uitspraken op Big Improvement Day 2016.
  Jarco Kriek
  20 januari 2016
  comments 1
  NOS wil intensiever samenwerken met commerciële partijen
  Foto: ANP

  NOS-directeur Jan de Jong wil met commerciële partijen gaan praten over de mogelijkheid om intensiever te gaan samenwerken. Hij deed zijn uitspraken op Big Improvement Day 2016. Dat meldt Nu.nl.


  Op Big Improvement Day 2016 sprak Jan de Jong over de rol van de publieke omroep en de verhouding tussen politiek en media. "Concurrentie zorgt voor betere en scherpere journalistiek. Publieke en commerciële journalistiek versterken elkaar. Hoe kunnen we dat proces faciliteren? Door samenwerking. Intensief en onconventioneel. Make peace not war", aldus de NOS-directeur.

  NOS vraagt steun van politiek

  Voor de intensievere samenwerking met commerciële partijen heeft de NOS wel de steun van de politiek nodig. "Politiek, haal de drempels daarvoor weg. Verruim de wettelijke mogelijkheden voor samenwerking. De NOS wil commerciële marktpartijen helpen. Concurreren doen we wel op inhoud, primeurs, diversiteit en pluriformiteit", was de uitleg van De Jong hierover.

  Samenwerking op sportgebied

  Overleg over samenwerking met commerciële partijen wordt door de NOS op het gebied van sportuitzendrechten al gevoerd. Deze week maakte Jan de Jong bekend dat er met Eurosport overleg is over een sublicentie van uitzendrechten voor de Olympische Spelen na 2016. Ook wordt er met Ziggo Sport Totaal samengewerkt. Hierdoor zijn bijvoorbeeld samenvattingen van wedstrijden uit de Spaanse voetbalcompetitie bij de NOS te zien.

  NOSJan de JongNPOpublieke omroepmediaMediawetbezuinigingTweede KamerpolitiekDen HaagsamenwerkingRTLRTL NederlandRTL NieuwsEurosportDiscovery CommunicationsZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaalvoetbaluitzendrechtensamenvattingen

  Reacties

 1. TV-TIP The Hoax

  The Hoax
  RTL 8 om 20:30 uur
  Clifford Irving (Richard Gere) is de wanhoop nabij als hij er al in geen jaren in is geslaagd om een succesvol boek te schrijven. Ten einde raad overtuigt hij zijn uitgever - en later ook zichzelf - ervan dat hij is vergekozen om de officiële biografie over Howard Hughes te schrijven. Wat begint als een uitweg voor een schrijver, die op het randje van de vergetelheid staat, eindigt in een schandaal dat uiteindelijk zelfs reikt tot aan het Witte Huis. Overmand door hebzucht en een vurig verlangen naar succes, weet Clifford de wereld te overtuigen, maar op de weg daarnaar toe verliest hij uiteindelijk meer dan hem lief is.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP The Next Boy/Girl Band

  The Next Boy/Girl Band
  SBS6 om 20:30 uur
  In de nieuwe talentenjacht 'The Next Boy/Girl Band' nemen twee teams het tegen elkaar op om dé nieuwe boy- en girlband samen te stellen.

  Zappen.blog.nl