1. Nieuws

  NOS wil intensiever samenwerken met commerciële partijen

  NOS-directeur Jan de Jong wil met commerciële partijen gaan praten over de mogelijkheid om intensiever te gaan samenwerken. Hij deed zijn uitspraken op Big Improvement Day 2016.
  Jarco Kriek
  20 januari 2016
  comments 1
  NOS wil intensiever samenwerken met commerciële partijen
  Foto: ANP

  NOS-directeur Jan de Jong wil met commerciële partijen gaan praten over de mogelijkheid om intensiever te gaan samenwerken. Hij deed zijn uitspraken op Big Improvement Day 2016. Dat meldt Nu.nl.


  Op Big Improvement Day 2016 sprak Jan de Jong over de rol van de publieke omroep en de verhouding tussen politiek en media. "Concurrentie zorgt voor betere en scherpere journalistiek. Publieke en commerciële journalistiek versterken elkaar. Hoe kunnen we dat proces faciliteren? Door samenwerking. Intensief en onconventioneel. Make peace not war", aldus de NOS-directeur.

  NOS vraagt steun van politiek

  Voor de intensievere samenwerking met commerciële partijen heeft de NOS wel de steun van de politiek nodig. "Politiek, haal de drempels daarvoor weg. Verruim de wettelijke mogelijkheden voor samenwerking. De NOS wil commerciële marktpartijen helpen. Concurreren doen we wel op inhoud, primeurs, diversiteit en pluriformiteit", was de uitleg van De Jong hierover.

  Samenwerking op sportgebied

  Overleg over samenwerking met commerciële partijen wordt door de NOS op het gebied van sportuitzendrechten al gevoerd. Deze week maakte Jan de Jong bekend dat er met Eurosport overleg is over een sublicentie van uitzendrechten voor de Olympische Spelen na 2016. Ook wordt er met Ziggo Sport Totaal samengewerkt. Hierdoor zijn bijvoorbeeld samenvattingen van wedstrijden uit de Spaanse voetbalcompetitie bij de NOS te zien.

  NOSJan de JongNPOpublieke omroepmediaMediawetbezuinigingTweede KamerpolitiekDen HaagsamenwerkingRTLRTL NederlandRTL NieuwsEurosportDiscovery CommunicationsZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaalvoetbaluitzendrechtensamenvattingen

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl