1. Nieuws

  NPO in delen België en Duitsland van de kabel

  De voortschrijdende digitalisering heeft zowel in delen van België als delen van Duitsland nadelige gevolgen voor de doorgifte via de kabel van de Nederlandse zenders NPO 1 en NPO 2.
  Jan-Hein Visser
  14 maart 2016
  comments 4
  NPO in delen België en Duitsland van de kabel
  De voortschrijdende digitalisering heeft zowel in delen van België als delen van Duitsland nadelige gevolgen voor de doorgifte via de kabel van de Nederlandse zenders NPO 1 en NPO 2.

  Bij UnityMedia, het Duitse zusterbedrijf van Ziggo, verdwijnt per 26 april NPO 2 geheel van de kabel. Het was de enige NPO-zender die nog werd doorgegeven in het analoge zenderaanbod in diverse regio's die aan Nederland grenzen. Van digitale doorgifte is bij Unitymedia geen sprake en daarmee verdwijnt de NPO vrijwel geheel van de Duitse kabel. Enkel NetCologne geeft NPO 1 en NPO 2 door in Keulen en enkele omringende gebieden. Het schrappen van NPO 2 uit het analoge aanbod hangt samen met de voortschrijdende digitalisering.

  VOO schrapt NPO analoog
  Ook een deel van de Belgische kijkers op de kabel raakt de zenders NPO 1 en NPO 2 binnenkort kwijt. VOO, een kabelmaatschappij in Wallonië en Brussel, schrapt namelijk eveneens vanwege de voortschrijdende digitalisering een aantal analoge kanalen. In het analoge aanbod blijven vooral Waalse en Franse zenders over. Veel klanten reageren boos en zien de aanpassing alleen maar als een poging om duurdere digitale abonnementen te verkopen.
  NPO 1NPO 2NPOVOOUnityMediaAnaloge tvDuitslandBelgië

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Quantum of Solace

  Quantum of Solace
  RTL 4 om 20:00 uur
  Bond (Daniel Craig) en M (Judi Dench) ondervragen meneer White (Jesper Christensen) die informatie heeft over de organisatie die Vesper chanteerde. Ze komen op het spoor van een bankrekening in Haiti waar Bond de mooie Camille (Olga Kurylenko) leert kennen. Ze brengt he in contact met Dominic Greene (Mathieu Amalric), een keiharde zakenman die een grote rol speelt in de misdaadorganisatie waar Bond achter aan zit. Op zijn zoektocht door Oostenrijk, Italië en Zuid Amerika komt Bond er achter dat Greene bezig is een deal te sluiten met generaal Medrano (Joaquin Cosio). Greene belooft hem het regime in een Latijn Amerikaans land omver te werpen en zodoende Medrano de leiding te geven. In ruil wil Greene slechts een stuk land hebben, waar hij uiteraard snode plannen mee heeft. Terwijl 007 probeert hem te stoppen, moet hij ook uit handen zien te blijven van de CIA, de terroristen en zelfs M.

  Zappen.blog.nl