1. Nieuws

  NPO in delen België en Duitsland van de kabel

  De voortschrijdende digitalisering heeft zowel in delen van België als delen van Duitsland nadelige gevolgen voor de doorgifte via de kabel van de Nederlandse zenders NPO 1 en NPO 2.
  Jan-Hein Visser
  14 maart 2016
  comments 4
  NPO in delen België en Duitsland van de kabel
  De voortschrijdende digitalisering heeft zowel in delen van België als delen van Duitsland nadelige gevolgen voor de doorgifte via de kabel van de Nederlandse zenders NPO 1 en NPO 2.

  Bij UnityMedia, het Duitse zusterbedrijf van Ziggo, verdwijnt per 26 april NPO 2 geheel van de kabel. Het was de enige NPO-zender die nog werd doorgegeven in het analoge zenderaanbod in diverse regio's die aan Nederland grenzen. Van digitale doorgifte is bij Unitymedia geen sprake en daarmee verdwijnt de NPO vrijwel geheel van de Duitse kabel. Enkel NetCologne geeft NPO 1 en NPO 2 door in Keulen en enkele omringende gebieden. Het schrappen van NPO 2 uit het analoge aanbod hangt samen met de voortschrijdende digitalisering.

  VOO schrapt NPO analoog
  Ook een deel van de Belgische kijkers op de kabel raakt de zenders NPO 1 en NPO 2 binnenkort kwijt. VOO, een kabelmaatschappij in Wallonië en Brussel, schrapt namelijk eveneens vanwege de voortschrijdende digitalisering een aantal analoge kanalen. In het analoge aanbod blijven vooral Waalse en Franse zenders over. Veel klanten reageren boos en zien de aanpassing alleen maar als een poging om duurdere digitale abonnementen te verkopen.
  NPO 1NPO 2NPOVOOUnityMediaAnaloge tvDuitslandBelgië

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl