Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NTR wil meer bekendheid en samenwerking

    De NTR, AVRO en VPRO willen als cultuurspecialisten en met het oog op bezuiningen voor de publieke omroep verregaande samenwerking op het gebied van kunst en cultuur.
    Jan-Hein Visser
    30 augustus 2011
    comments 0
    NTR wil meer bekendheid en samenwerking

    De NTR, AVRO en VPRO willen als cultuurspecialisten en met het oog op bezuiningen voor de publieke omroep verregaande samenwerking op het gebied van kunst en cultuur.

    Door de bezuinigingen die de Publieke Omroep boven het hoofd hangen, is er straks ook minder geld beschikbaar voor kunst- en cultuurprogramma's op radio en televisie. De omroepen moeten kunst en cultuur ook in de toekomst toegankelijk maken voor een breed Nederlands publiek en er moet intensiever contact komen met spelers in het culturele veld zoals musea en orkesten.

    Netmanager Bart Römer van Nederland 2 stelde naast het bovengenoemde streven dat alle genres aan bod blijven komen op radio en tv, aldus Bart Römer. 'Ook de kwetsbare en fragiele genres, die een wat minder groot publiek trekken. Al zal het een enorme inspanning vergen om dat te behouden.'

    De AVRO en VPRO zijn traditioneel altijd dé omroepen geweest die het meeste aandacht besteden aan kunst en cultuur. De NTR ontstond uit een jaar geleden uit fusie tussen de NPS, Teleac en RVU. De NTR heeft overigens sinds 1 augustus een nieuwe algemeen directeur en dat is Paul Römer en dat is geheel toevallig de broer van netmanager Bart Römer van Nederland 2. Eerder dit jaar stelde hij overigens dat er geen belangenverstrengeling zou zijn omdat hij geen hoofdredacteur is en dus geen overleg met netmanagers voert.

    Wel stelde Paul Römer deze week dat de NTR moet werken aan zijn bekendheid. ''Veel mensen weten nog niet wat de NTR is. De omroep moet nog meer inhoud krijgen en er moet een gevoel bij komen.''  Paul Römer nam op 1 augustus het stokje over van directeur Joop Daalmeijer, die deze week met pensioen gaat. Paul Römer over de NTR: ''Wij maken televisie voor iedereen en de NTR is van iedereen.' Volgens Römer is het belangrijk dat de kijkers zich daar bewuster van worden om de positie van de omroep zonder leden te verstevigen in de huidige tijden van kabinetsbezuinigingen.
    NTRRömerAVROVPRO

    Reacties