Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nu al uitval NPO-only smartcards satelliet

    Op internet zijn diverse meldingen te zien van satellietkijkers die nu al niet meer Free To View met een zogenaamde NPO-only smartcard naar de landelijke publieke zenders kunnen kijken.
    Jarco Kriek
    25 juli 2014
    comments 0
    Nu al uitval NPO-only smartcards satelliet

    Op internet zijn diverse meldingen te zien van satellietkijkers die nu al niet meer Free To View met een zogenaamde NPO-only smartcard naar de landelijke publieke tv-zenders kunnen kijken. Het lijkt om een beperkte groep satellietkijkers te gaan.

    Vanwege een wijziging van distributieovereenkomst moet het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group vanaf 1 augustus voor de doorgifte van de drie landelijke tv-zenders aan de Nederlandse publieke omroepen een vergoeding betalen. Tot 31 juli betaalt de NPO zelf voor de satellietverspreiding van haar landelijke tv- en radiozenders. Hierdoor gaan deze zenders vanaf 1 augustus bij CanalDigitaal deel uitmaken van de betaalde pakketstructuur.

    Gratis kijken

    Iedereen met een Nederlands adres kan tot en met 31 juli gratis naar de NPO-zenders kijken en luisteren. Hiervoor is wel een CanalDigitaal-smartcard nodig die door de satellietkijker zelf gekocht moest worden. Vanwege uitzendrechten en de grensoverschrijdende ontvangst van de satellietverspreiding moeten alle tv-zenders en een gedeelte van de radiozenders van de NPO gecodeerd uitgezonden worden. Deze zogenaamde Free To View NPO-only smartcards dienen op een geldig Nederlands adres geregistreerd te zijn. Mocht een tussentijdse verificatie van de opgegeven persoonsgegevens niet kloppen dan wordt de NPO-only smartcard uitgeschakeld. Het is onbekend dat dit nu bij de uitschakelde smartcards ook het geval is.

    Uitval

    Op internet klagen enkele bezitters van een CanalDigitaal-smartcard met het gratis NPO-only aanbod dat men nu al – enkele dagen voor het stoppen van de FTV-satellietverspreiding – niet meer naar de landelijke tv- en radiozenders van de NPO kan kijken. Om na 1 augustus naar de Nederlandse publieke zenders via de satelliet te kunnen blijven kijken, heeft CanalDigitaal een speciale overstappagina gemaakt waarop de satellietkijker een drietal mogelijkheden heeft om naar de betaalde pakketstructuur over te stappen.

    CanalDigitaalM7 Group. NPO. publieke omroepradioNPO Radio 1NPO Radio 2NPO 3FMNPO Radio 4NPO Radio 5NPO Radio 6Nederland 1Nederland 2Nederland 3satellietAstra3Astra1SES
  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview