1. Nieuws

  Officiële start Dance TV HD uitgesteld

  Niet vandaag maar over 2 maanden vindt de officiële lancering van Dance TV HD plaats. Technische vertraging en een betere startevent zijn hier de oorzaak van.
  Jarco Kriek
  26 augustus 2010
  comments 0
  Officiële start Dance TV HD uitgesteld

  Vandaag zou de officiële lancering van Dance TV plaatsvinden. De start is echter een maand uitgesteld. Deze staat nu gepland tijdens het Amsterdam Dance Event 2010 dat van 20 tot en met 23 oktober wordt gehouden. Het uitstel van de start van Dance TV HD heeft diverse redenen.

  Hoofdreden is dat de directe verbinding tussen Hilversum en het Duitse München nog niet in gebruik is genomen. Vanuit München gaat Dance TV HD via de faciliteiten van SES Astra-dochterbedrijf APS de satelliet op. “Door vakanties heeft de technische aansluiting bij APS op dit moment nog niet plaatsgevonden” aldus Arno van Boven van Dance TV. Dit zal echter in de komende dagen gerealiseerd worden. Dat het dan nog langer duurt voor Dance TV officieel gelanceerd wordt heeft te maken met het kiezen van een goed tijdstip en een goede locatie. “We hebben gekozen voor het Amsterdam Dance Event 2010. Dit internationale dance event is een perfect moment om de zender te lanceren. Tevens is hierbij ook de internationale dance industrie aanwezig” licht Van Boven toe.

  Het lijkt zo goed als zeker dat satellietkijkers de officiële start van Dance TV HD niet gaan meemaken. Arno van Boven: “Onze Astra distributie is bedoeld voor kabelmaatschappijen en niet voor consumenten. Ik denk zelf gezien de interesse in Dance TV HD dat we snel stoppen met ongecodeerd uitzenden.” Van Boven zegt dat de dance-zender ook met één grote Nederlandse partij voor de distributie van het HD-kanaal om de tafel zit. Wie dit is kan Van Boven, in belang van de verdere verloop van deze onderhandelingen, niet zeggen. Geruchten dat het uitstel van de start van Dance TV HD met financiën te maken zou hebben verwijst hij resoluut naar het land der fabelen. “Onmogelijk met onze partners en investeerders.” De afgelopen maanden heeft Dance TV overigens niet stilgezeten. Vele uren in eigen opdracht gemaakt materiaal is tijdens diverse zomerse dance-events opgenomen. Dance TV maakte onder andere HD-registraties van Dance Valley en A Day At The Park.


  Dance TV HDDance TVAstra3SES AstraAPSHDTV

  Reacties

 1. TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  Javier probeert op een afstand van vier meter met creditcards zes brandende tl-buizen kapot te gooien. Perry hijst zichzelf twintig treden omhoog aan de buitenkant van een brandweerladder.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Rock

  The Rock
  Veronica om 20:00 uur
  De afvallige generaal Francis X. Hummel maakt zich met zijn marinecommando's meester van wat de best beveiligde gevangenis aller tijden was: Alcatraz. Ze gijzelen er 81 toeristen en vragen 100 miljoen dollars losgeld ter compensatie voor de familie van overleden manschappen tijdens geheime operaties. Als hun eis niet ingewilligd wordt, zullen vijftien zenuwgasraketten San Francisco treffen. Slechts twee mannen kunnen de stad en de gijzelaars redden. De ene is een jonge FBI-agent die alles afweet van chemische wapens, de andere is de enige man die er ooit in geslaagd is uit Alcatraz te ontsnappen: de mysterieuze macho John Mason ...

  Zappen.blog.nl