1. Nieuws

  Officiële start Dance TV HD uitgesteld

  Niet vandaag maar over 2 maanden vindt de officiële lancering van Dance TV HD plaats. Technische vertraging en een betere startevent zijn hier de oorzaak van.
  Jarco Kriek
  26 augustus 2010
  comments 0
  Officiële start Dance TV HD uitgesteld

  Vandaag zou de officiële lancering van Dance TV plaatsvinden. De start is echter een maand uitgesteld. Deze staat nu gepland tijdens het Amsterdam Dance Event 2010 dat van 20 tot en met 23 oktober wordt gehouden. Het uitstel van de start van Dance TV HD heeft diverse redenen.

  Hoofdreden is dat de directe verbinding tussen Hilversum en het Duitse München nog niet in gebruik is genomen. Vanuit München gaat Dance TV HD via de faciliteiten van SES Astra-dochterbedrijf APS de satelliet op. “Door vakanties heeft de technische aansluiting bij APS op dit moment nog niet plaatsgevonden” aldus Arno van Boven van Dance TV. Dit zal echter in de komende dagen gerealiseerd worden. Dat het dan nog langer duurt voor Dance TV officieel gelanceerd wordt heeft te maken met het kiezen van een goed tijdstip en een goede locatie. “We hebben gekozen voor het Amsterdam Dance Event 2010. Dit internationale dance event is een perfect moment om de zender te lanceren. Tevens is hierbij ook de internationale dance industrie aanwezig” licht Van Boven toe.

  Het lijkt zo goed als zeker dat satellietkijkers de officiële start van Dance TV HD niet gaan meemaken. Arno van Boven: “Onze Astra distributie is bedoeld voor kabelmaatschappijen en niet voor consumenten. Ik denk zelf gezien de interesse in Dance TV HD dat we snel stoppen met ongecodeerd uitzenden.” Van Boven zegt dat de dance-zender ook met één grote Nederlandse partij voor de distributie van het HD-kanaal om de tafel zit. Wie dit is kan Van Boven, in belang van de verdere verloop van deze onderhandelingen, niet zeggen. Geruchten dat het uitstel van de start van Dance TV HD met financiën te maken zou hebben verwijst hij resoluut naar het land der fabelen. “Onmogelijk met onze partners en investeerders.” De afgelopen maanden heeft Dance TV overigens niet stilgezeten. Vele uren in eigen opdracht gemaakt materiaal is tijdens diverse zomerse dance-events opgenomen. Dance TV maakte onder andere HD-registraties van Dance Valley en A Day At The Park.


  Dance TV HDDance TVAstra3SES AstraAPSHDTV

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl