Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Oh Oh Tirol en Voice of Holland uitgesteld het beste

    Nederlanders kijken steeds vaker tv-programma’s op tijdstippen wanneer dat het beste voor hen uitkomt. Hierdoor worden programma’s steeds vaker digitaal opgenomen of wordt er via Programma Gemist-diensten gekeken
    Jarco Kriek
    8 januari 2012
    comments 0
    Oh Oh Tirol en Voice of Holland uitgesteld het beste

    Nederlanders kijken steeds vaker tv-programma’s op tijdstippen wanneer dat het beste voor hen uitkomt. Hierdoor worden programma’s steeds vaker digitaal opgenomen of wordt er via Programma Gemist-diensten gekeken.

    Stichting Kijkonderzoek (SKO) maakt in haar jaarrapportage onderscheidt tussen uitgesteld kijken en Web-TV. Met uitgesteld kijken gaat men ervan uit dat een opgenomen programma op een later tijdstip wordt teruggekeken. Bij Web-TV gaat het om Programma Gemist-diensten als Uitzending Gemist, RTL XL en SBS Gemist. Hierbij wordt via internet de stream van het programma gestart. Daarbij telt SKO alleen de gestarte internetstreams die binnen 6 dagen na de lineaire tv-uitzending hebben plaatsgevonden.

    Bij het uitgesteld kijken is een eerste plek voor de talentenjachtshow The Voice of Holland weggelegd. De aflevering van 7 oktober werd door 475.000 mensen op een later tijdstip bekeken. De Oudejaarsconference van Youp van ’t Hek volgde met 459.000 op korte afstand. Via de Programma Gemist-diensten was de aflevering van Oh Oh Tirol van 3 maart het meest bekeken. Er werden binnen 6 dagen na de tv-uitzending 422.528 internetstream opgestart. Naar de lineaire tv-uitzending keken 1,2 miljoen mensen. Dat betekent dat een kwart van het totale aantal kijkers van deze aflevering van Oh Oh Tirol dat via internet of de Gemist-diensten van de tv-aanbieder deden. 

    The Voice of HollandOh Oh Tiroluitgesteld kijkenProgramma GemistUitzending GemistRTL GemistRTL XLSBS GemistVideo on DemandWeb TVWeb-TV

    Reacties