Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Olympische Spelen langer bij BBC

    De Olympische Spelen zijn tot en met 2020 bij de Britse publieke omroep BBC te zien. Dit komt door een nieuwe uitzendrechtenovereenkomst die met het IOC is bereikt.
    Jarco Kriek
    18 juli 2012
    comments 0
    Olympische Spelen langer bij BBC
    Foto: ANP

    De Olympische Spelen zijn tot en met 2020 bij de Britse publieke omroep BBC te zien. Dit komt door een nieuwe uitzendrechtenovereenkomst die met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is bereikt.

    Door de nieuwe overeenkomst zijn de Olympische Spelen van Sochi (2014), Rio de Janeiro (2016) en Pyeongchang (2018) in het Verenigd Koninkrijk exclusief bij de BBC te bekijken. Dat is ook voor de Olympische Spelen van 2020 het geval. Er is nog niet besloten waar deze Olympische Spelen worden georganiseerd.

    Laatste kunstje BBC-directeur

    Het afsluiten van deze contentovereenkomst wordt gezien als laatste wapenfeit van BBC-directeur Mark Thompson. Deze vertrekt later dit jaar bij de Britse publieke omroep. Thompson noemt het fantastisch nieuws dat de BBC nog voor de start van de Olympische Spelen in eigen land met het IOC tot overeenstemming is gekomen.

    Slechts één Spelen niet op BBC

    Sinds 1948 is er slechts één keer voorgekomen dat de Olympische Spelen in het Verenigd Koninkrijk niet op de BBC zijn uitgezonden. Sinds 1960 zijn de Olympische Spelen ononderbroken op de BBC te zien geweest. De BBC is in Nederland via vrijwel elke tv-aanbieder te bekijken. Via de satelliet is het gehele Britse zenderaanbod van de BBC ongecodeerd via de Astra2-satelliet te ontvangen.

    BBCOlympische SpelenInternationaal Olympisch ComintéIOCuitzendrechten

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview