Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Omroep Brabant blijft voorlopig op Astra3 satelliet

    Omroep Brabant blijft in ieder geval tot de zomer via de Astra3-satelliet te bekijken. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de regionale omroep en de provincie Brabant.
    Jarco Kriek
    9 februari 2011
    comments 0
    Omroep Brabant blijft voorlopig op Astra3 satelliet

    Omroep Brabant blijft in ieder geval tot de zomer via de Astra3-satelliet te bekijken. In de komende tijd wordt een onderzoek gehouden naar de beschikbaarheid van alternatieven in de buitengebieden van Brabant.

    Omroep Brabant was de eerste regionale omroep die begin december openbaar maakte te willen stoppen met de satellietverspreiding van de regionale televisie- en radiozender. Daarna volgenden ook de regionale omroepen L1 Limburg, RTV Rijnmond, RTV Noord-Holland, Omroep Zeeland en RTV Drenthe. Verdere onderhandelingen tussen M7 Group S.A en deze regionale omroepen hadden tot resultaat dat Omroep Zeeland en RTV Drenthe besloten voor langere tijd met de televisiezenders via de satelliet te blijven uitzenden. In een eerder stadium maakten RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Oost en Omroep Gelderland al bekend de satellietverspreiding te handhaven.

    In ieder geval tot komende zomer blijft omroep Brabant via de satelliet uitzenden. Dat is de uitkomst van het gesprek dat de Brabantse gedeputeerde Van Haaften onlangs met Omroep Brabant heeft gehad. Van Haaften werd door Provinciale Staten van Brabant, middels een unaniem aangenomen motie, verzocht om met Omroep Brabant over de voortzetting van de satellietverspreiding van de regionale televisiezender in contact te treden. Tienduizenden, in buitengebieden wonende, Brabanders, kunnen de televisiezender van Omroep Brabant niet meer ontvangen als de satellietverspreiding wegvalt. De door Omroep Brabant aangeboden alternatieven, internet en Digitenne, zijn in deze buitengebieden volgens de betrokken Brabanders niet toereikend. Zelf gaven de regionale omroepen deze week al toe dat bij er rampsituaties op dit moment een tekort aan internetcapaciteit is.

    In de komende maanden wordt er een onderzoek naar de beschikbaarheid en bruikbaarheid van de door Omroep Brabant aangeboden alternatieve gehouden. De resultaten van dit onderzoek worden later dit jaar door Provinciale Staten geëvalueerd en besproken. Aan de hand van de uitkomst hiervan wordt besloten of Omroep Brabant ook in de toekomst via de satelliet blijft uitzenden.

    Door dit besluit van Omroep Brabant en de provincie Brabant blijft er alleen nog onduidelijkheid over de satellietverspreiding van de regionale televisiezenders van L1 Limburg, RTV Rijnmond en RTV Noord-Holland bestaan. De verwachting is dat er ook voor deze omroepen op korte termijn duidelijkheid over de satellietverspreiding komt.


    Omroep BrabantROOSBrabantregionale omroepenAstra3CanalDigitaalM7 Group S.AAstra BeneluxASTRA

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview