Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Omroep MAX betaalt boete Commissariaat voor de Media niet

    Het Commissariaat voor de Media heeft Omroep MAX een boete van 162.000 euro gegeven. De publieke omroep betaalt de boete vooralsnog niet en gaat in beroep.
    Jarco Kriek
    3 april 2015
    comments 2
    Omroep MAX betaalt boete Commissariaat voor de Media niet
    Foto: ANP

    Het Commissariaat voor de Media heeft Omroep MAX een boete van 162.000 euro gegeven. De publieke omroep betaalt de boete vooralsnog niet en gaat in beroep.


    De mediatoezichthouder stelt dat Omroep MAX bij het programma Heel Holland bakt het dienstbaarheidsverbod heeft overtreden. Het heeft Ahold in de gelegenheid gesteld geld te verdienen door een uitgebreide en exclusieve productlijn onder dezelfde naam als het tv-programma op de markt te brengen. Hiermee heeft Ahold financieel kunnen profiteren van een programma dat met publiek geld gemaakt is.

    Merchandiserechten in handen van BBC

    Omroep MAX-directeur Jan Slagter liet in het tv-programma Pauw weten dat de merchandiserechten van Heel Holland bakt niet in het bezit van zijn omroep zijn. Omroep MAX koopt alleen het programmaformat van de BBC. De commerciële tak van de Britse omroep bezit de merchandiserechten en heeft de overeenkomst met Ahold gesloten. Omroep MAX heeft dan ook niets aan de verkoop van producten verdiend. Slagter wil dan ook de opgelegde boete niet betalen en gaat in beroep tegen de sanctie van het Commissariaat voor de Media.

    Omroep MAX wil rechten alsnog in bezit krijgen

    De toezichthouder laat in de onderbouwing van het sanctiebesluit weten dat Omroep MAX dienstbaarheid aan derden mogelijk heeft gemaakt door de merchandiserechten uit handen te geven. Slagter bestrijdt dit omdat de omroep nooit deze rechten in bezit heeft gehad. Het kopen van merchandiserechten in combinatie met uitzendrechten voor het programmaformat kost tienduizenden euro’s extra. Omroep MAX is op dit moment wel met de BBC in gesprek om de merchandiserechten alsnog in bezit te krijgen.

    Commissariaat voor de MediaCvdMOmroep MAXHeel Holland BaktAholdAlbert HeijnmerchandiserechtenNTRNPOpublieke omroepSinterklaasjournaalboeteMediawetreclame

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview