1. Nieuws

  Omroep West worstelt met financiële tegenvallers

  De regionale Omroep West gaat net als RTV Rijnmond door de provincie opgelegde bezuinigingen aanvechten. Volgens de omroep komen de huidige kwaliteit en calamiteitenfunctie onder druk.
  Jan-Hein Visser
  28 september 2012
  comments 0
  Omroep West worstelt met financiële tegenvallers
  De regionale Omroep West gaat net als RTV Rijnmond door de provincie opgelegde bezuinigingen aanvechten. Volgens de omroep komen de huidige kwaliteit en calamiteitenfunctie onder druk.

  Omroep West, dat recent nog vergaande vernieuwingen doorvoerde in haar programmering op de radiozender en op de televisiezender, heeft grote moeite met de opgelegde bezuiniging van anderhalf miljoen euro. De omroep, die in het verleden vaker financiële problemen kende, onderzoekt nu hoe er met de korting op de subsidie kan worden omgegaan.

  Financiële tegenvallers Omroep West

  Net als alle andere regionale omroepen kent Omroep West ook de calamiteitenfunctie, maar het is vooral de kwaliteit en omvang van de programma's waar op zal worden bezuinigd omdat de calamiteitenfunctie middels een volle bezetting van de redactie wettelijk gezien moet kunnen worden gegarandeerd. West wijt de te nemen maatregelen niet alleen aan de provincie maar ook aan een dispuut over BTW vooraftrek met de Belastingdienst en verhoging van sociale lasten als gevolg van het Kunduz-akkoord. Daarnaast kampt Omroep West met teruglopende reclame-inkomsten.

  Kwaliteit Omroep West onder druk

  Volgens de directeur van de omroep moet het ambitieniveau naar beneden worden bijgesteld waardoor het vermogen om een hoogwaardig media aanbod aan te bieden alsmede het voldoen aan media wettelijke minimum normen serieus onder druk komt te staan. De korting op de subsidie door de provincie Zuid-Holland met een miljoen euro wil de omroep uit Den Haag net als haar Rotterdamse collega's juridisch aanvechten, maar onder te nemen maatregelen per 1 januari 2013 valt vooralsnog niet uit te komen.

  Omroep WestTV WestRadio WestDen Haagregionale omroepbezuinigingen

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl