1. Nieuws

  Omroep West worstelt met financiële tegenvallers

  De regionale Omroep West gaat net als RTV Rijnmond door de provincie opgelegde bezuinigingen aanvechten. Volgens de omroep komen de huidige kwaliteit en calamiteitenfunctie onder druk.
  Jan-Hein Visser
  28 september 2012
  comments 0
  Omroep West worstelt met financiële tegenvallers
  De regionale Omroep West gaat net als RTV Rijnmond door de provincie opgelegde bezuinigingen aanvechten. Volgens de omroep komen de huidige kwaliteit en calamiteitenfunctie onder druk.

  Omroep West, dat recent nog vergaande vernieuwingen doorvoerde in haar programmering op de radiozender en op de televisiezender, heeft grote moeite met de opgelegde bezuiniging van anderhalf miljoen euro. De omroep, die in het verleden vaker financiële problemen kende, onderzoekt nu hoe er met de korting op de subsidie kan worden omgegaan.

  Financiële tegenvallers Omroep West

  Net als alle andere regionale omroepen kent Omroep West ook de calamiteitenfunctie, maar het is vooral de kwaliteit en omvang van de programma's waar op zal worden bezuinigd omdat de calamiteitenfunctie middels een volle bezetting van de redactie wettelijk gezien moet kunnen worden gegarandeerd. West wijt de te nemen maatregelen niet alleen aan de provincie maar ook aan een dispuut over BTW vooraftrek met de Belastingdienst en verhoging van sociale lasten als gevolg van het Kunduz-akkoord. Daarnaast kampt Omroep West met teruglopende reclame-inkomsten.

  Kwaliteit Omroep West onder druk

  Volgens de directeur van de omroep moet het ambitieniveau naar beneden worden bijgesteld waardoor het vermogen om een hoogwaardig media aanbod aan te bieden alsmede het voldoen aan media wettelijke minimum normen serieus onder druk komt te staan. De korting op de subsidie door de provincie Zuid-Holland met een miljoen euro wil de omroep uit Den Haag net als haar Rotterdamse collega's juridisch aanvechten, maar onder te nemen maatregelen per 1 januari 2013 valt vooralsnog niet uit te komen.

  Omroep WestTV WestRadio WestDen Haagregionale omroepbezuinigingen

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl