1. Nieuws

  Omrop Fryslân door bezuinigingen mogelijk van satelliet

  Provinciale bezuinigingen zorgen er mogelijk voor dat de Friese regionale omroep Omrop Fryslân van de satelliet verdwijnt.
  Jarco Kriek
  13 oktober 2010
  comments 0
  Omrop Fryslân door bezuinigingen mogelijk van satelliet

  De kans is aanwezig dat in de toekomst de satellietverspreiding van omroep Fryslân, de regionale omroep van de provincie Friesland, op de tocht komt te staan. Als dit gebeurt is het een direct gevolg van de bezuinigingen die het nieuwe kabinet wil gaan doorvoeren.

  De provincies moeten de komende jaren de broekriem gaan aantrekken. En dus moet gaat men ook de subsidies aan de regionale zender onder de loep nemen. In 2011 ziet Omrop Fryslân een bezuiniging van maar liefst 600.000 euro op zich afkomen. Ondanks dat de regionale omroepen om de relatief goedkope Astra3-satelliet uitzenden wordt satellietverspreiding van de Friese regionale omroep in de komende tijd onbetaalbaar. Naast het mogelijke einde van de satellietverspreiding moet de regionale omroep ook flink in het personeelbestand gaan snijden. Daarbij zou het zelfs gaan om tientallen banen. Omroep Fryslân-directeur heeft dit, volgens de Leeuwarder Courant, in een protestbrief aan de Statenleden laten weten.

  Mocht Omrop Fryslân van de satelliet verdwijnen dan wordt het de vierde regionale omroep die niet via de satelliet te bekijken is. Omroep Flevoland, RTV West en RTV Utrecht hebben vanwege financiële redenen vanaf de start van de satellietverspreiding van regionale omroepen hiervan afgezien.


  Omrop FryslânOmroep Frieslandregionale omroepenROOSAstra3satellietverspreiding.

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl