1. Nieuws

  Omrop Fryslân door bezuinigingen mogelijk van satelliet

  Provinciale bezuinigingen zorgen er mogelijk voor dat de Friese regionale omroep Omrop Fryslân van de satelliet verdwijnt.
  Jarco Kriek
  13 oktober 2010
  comments 0
  Omrop Fryslân door bezuinigingen mogelijk van satelliet

  De kans is aanwezig dat in de toekomst de satellietverspreiding van omroep Fryslân, de regionale omroep van de provincie Friesland, op de tocht komt te staan. Als dit gebeurt is het een direct gevolg van de bezuinigingen die het nieuwe kabinet wil gaan doorvoeren.

  De provincies moeten de komende jaren de broekriem gaan aantrekken. En dus moet gaat men ook de subsidies aan de regionale zender onder de loep nemen. In 2011 ziet Omrop Fryslân een bezuiniging van maar liefst 600.000 euro op zich afkomen. Ondanks dat de regionale omroepen om de relatief goedkope Astra3-satelliet uitzenden wordt satellietverspreiding van de Friese regionale omroep in de komende tijd onbetaalbaar. Naast het mogelijke einde van de satellietverspreiding moet de regionale omroep ook flink in het personeelbestand gaan snijden. Daarbij zou het zelfs gaan om tientallen banen. Omroep Fryslân-directeur heeft dit, volgens de Leeuwarder Courant, in een protestbrief aan de Statenleden laten weten.

  Mocht Omrop Fryslân van de satelliet verdwijnen dan wordt het de vierde regionale omroep die niet via de satelliet te bekijken is. Omroep Flevoland, RTV West en RTV Utrecht hebben vanwege financiële redenen vanaf de start van de satellietverspreiding van regionale omroepen hiervan afgezien.


  Omrop FryslânOmroep Frieslandregionale omroepenROOSAstra3satellietverspreiding.

  Reacties

 1. TV-TIP Vertigo

  Vertigo
  BBC two om 15:00 uur
  When ex-police officer John Ferguson, who suffers from an intense fear of heights, is hired to trail an old friend's wife, he gradually becomes obsessed with the woman and increasingly intervenes in her life.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De TV kantine

  De TV kantine
  RTL 4 om 19:58 uur
  Persiflageprogramma waarin Carlo Boszhard en Irene Moors wekelijks bekend Nederland uitvergroten. Het duo ondergaat opnieuw talloze spectaculaire transformaties die tot in detail zijn uitgewerkt.

  Zappen.blog.nl