1. Nieuws

  Onderzoek naar waardering en bekendheid BBC in Nederland en België

  De onafhankelijke marktonderzoeker Brand Drive heeft onlangs een onderzoek afgerond in Nederland en België naar de waardering en de bekendheid van de BBC zenders
  Jan-Hein Visser
  23 november 2008
  comments 0
  Onderzoek naar waardering en bekendheid BBC in Nederland en België
  De grote BBC zenders (BBC One, BBC Two en BBC World) genieten onder de Nederlandse kijkers een zeer grote bekendheid. Zo'n 90 procent van de ondervraagden heeft van de zenders wel eens gehoord, BBC World komt op een percentage van bijna 80 procent.

  BBC One en BBC Two maar ook BBC World worden in Nederland, Vlaanderen en Brussel op grote schaal verspreid via de kabel. De zenders zijn ook met een satellietschotel te ontvangen. Het onderzoek bracht een aantal interessante conclusies naar voren en ook werd duidelijk wat de favoriete programma's zijn.

  De top 5 van BBC programma's bij de Nederlanders bevat opmerkelijk 2 'oude' klassiekers::  1.Teletubbies, 2.Allo ‘Allo, 3.Top Gear, 4.Fawlty Towers en op  5.The Naked Chef. De Vlamingen noemden:  1. Teletubbies ,2. Allo ‘Allo, 3. The Naked Chef, 4. Eastenders en op 5. Robin Hood.

  De kwaliteit van de programma's wordt door 95% van de Nederlanders genoemd als de reden waarom men graag naar de BBC kijkt. 81% noemt ook het ontbreken van reclames en 70% stelt dat de ‘look & feel' van een zender belangrijk voor hen is.

  Maar liefst 93% van de Nederlanders beweert dat ze het Engels goed genoeg beheersen om programma's in het Engels te volgen. Of dit in realiteit ook zo is valt te bezien omdat veel van de genoemde uitzendingen gewoon op binnenlandse zenders mét ondertiteling worden overgenomen.

  Verder viel op dat zowel in Nederland en België de BBC zenders de hoogst gewaardeerde buitenlandse zenders zijn en dat de naamsbekendheid net zo groot is als die van bijvoorbeeld Veronica, Philips, Coca Cola, Nokia of Google.


  BBC

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl