1. Nieuws

  Onderzoek naar waardering en bekendheid BBC in Nederland en België

  De onafhankelijke marktonderzoeker Brand Drive heeft onlangs een onderzoek afgerond in Nederland en België naar de waardering en de bekendheid van de BBC zenders
  Jan-Hein Visser
  23 november 2008
  comments 0
  Onderzoek naar waardering en bekendheid BBC in Nederland en België
  De grote BBC zenders (BBC One, BBC Two en BBC World) genieten onder de Nederlandse kijkers een zeer grote bekendheid. Zo'n 90 procent van de ondervraagden heeft van de zenders wel eens gehoord, BBC World komt op een percentage van bijna 80 procent.

  BBC One en BBC Two maar ook BBC World worden in Nederland, Vlaanderen en Brussel op grote schaal verspreid via de kabel. De zenders zijn ook met een satellietschotel te ontvangen. Het onderzoek bracht een aantal interessante conclusies naar voren en ook werd duidelijk wat de favoriete programma's zijn.

  De top 5 van BBC programma's bij de Nederlanders bevat opmerkelijk 2 'oude' klassiekers::  1.Teletubbies, 2.Allo ‘Allo, 3.Top Gear, 4.Fawlty Towers en op  5.The Naked Chef. De Vlamingen noemden:  1. Teletubbies ,2. Allo ‘Allo, 3. The Naked Chef, 4. Eastenders en op 5. Robin Hood.

  De kwaliteit van de programma's wordt door 95% van de Nederlanders genoemd als de reden waarom men graag naar de BBC kijkt. 81% noemt ook het ontbreken van reclames en 70% stelt dat de ‘look & feel' van een zender belangrijk voor hen is.

  Maar liefst 93% van de Nederlanders beweert dat ze het Engels goed genoeg beheersen om programma's in het Engels te volgen. Of dit in realiteit ook zo is valt te bezien omdat veel van de genoemde uitzendingen gewoon op binnenlandse zenders mét ondertiteling worden overgenomen.

  Verder viel op dat zowel in Nederland en België de BBC zenders de hoogst gewaardeerde buitenlandse zenders zijn en dat de naamsbekendheid net zo groot is als die van bijvoorbeeld Veronica, Philips, Coca Cola, Nokia of Google.


  BBC

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl