Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Online kijken leidt niet tot opzeggen vaste aansluiting

    Onderzoek van zowel het internationale bureau Nielsen als Telecompaper laat zien dat aanbieders van televisie via een vaste aansluiting niet hoeven te vrezen voor massale opzeggingen.
    Jan-Hein Visser
    24 maart 2016
    comments 9
    Online kijken leidt niet tot opzeggen vaste aansluiting
    Onderzoek van zowel het internationale bureau Nielsen als Telecompaper laat zien dat aanbieders van televisie via een vaste aansluiting niet hoeven te vrezen voor massale opzeggingen.

    Ondanks de toename van het streamen is traditioneel lineair tv-kijken onder Nederlanders nog steeds de favoriete manier van tv-consumptie. Dat blijkt uit het uit het Nederlandse onderzoek Media:Tijd 2015. Maar dit kijken gebeurt meestal ook via de vaste (kabel)aansluiting en ook daarin lijkt vooralsnog weinig verandering te komen.

    weinig 'cord cutting' ondanks online kijken

    Binnen twee jaar overweegt slecht zes procent van alle Nederlanders cord-cutting, wat inhoudt dat ze hun reguliere tv-abonnement opzeggen. Cord cutting is letterlijk de kabel doorknippen en alleen nog maar media consumeren via internet door middel van streaming diensten als Netflix. Telecompaper trekt na onderzoek deze conclusie, maar ook het internationale onderzoeksbureau Nielsen komt met vergelijkbare conclusies. Nielsen deed internationaal onderzoek en concludeert dat gemiddeld genomen ruim zeventig procent van de televisie lineair via een vaste aansluiting wordt geconsumeerd. Zoals valt te verwachten zijn jongeren het meest geneigd het tv-abonnement toch op te zeggen. Wat de onderzoeken buiten beschouwing laten is dat in veel gevallen een breedband-internet abonnement, benodigd voor streamen, alleen verkrijgbaar in combinatie met een tv-pakket.
    LineaironlineNetflixuitgesteldover the topset top box

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview