Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ontslag PSV trainer Fred Rutten beheerst Voetbal International

    Voetbalclub PSV heeft vanmiddag zijn trainer Fred Rutten de laan uitgestuurd. Drie nederlagen op rij kostte de geplaagde trainer zijn baan. Voetbalprogramma’s staan vanavond in het teken van dit ontslag.
    Jarco Kriek
    12 maart 2012
    comments 0
    Ontslag PSV trainer Fred Rutten beheerst Voetbal International
    Foto: ANP

    Voetbalclub PSV heeft vanmiddag zijn trainer Fred Rutten de laan uitgestuurd. Drie nederlagen op rij kostte de geplaagde trainer zijn baan. Voetbalprogramma’s staan vanavond in het teken van dit ontslag.

    Fred Rutten had tijdens de winterstop al aangegeven dat hij zijn aflopend contract bij PSV niet gaat verlengen. Hierdoor was al duidelijk dat PSV met een nieuwe trainer het volgende voetbalseizoen ingaat. Naast Fred Rutten vertrekt ook assistent Erik ten Hag per direct bij de Eindhovense voetbalclub.

    Voetbal International

    Het ontslag van Fred Rutten komt op een dag waarop het veel bekeken RTL 7-voetbaldiscussieprogramma Voetbal International haar reguliere uitzending heeft. Deze uitzending staat dan ook voor een groot deel in het teken van het ontslag van de trainer. Naast Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp schuift vanavond ook Sport1-verslaggever Emile Schelvis aan de discussietafel aan. De kans is groot dat ook Voetbal International PSV-watcher Thijs Slegers een bedrage aan het voetbalprogramma levert.

    NOS Sportjournaal

    Naast het NOS Journaal wordt ook in uitzendingen van het NOS Sportjournaal aandacht gegeven aan het vertrek van Fred Rutten. Het NOS Sportjournaal is rond 18.45 uur op Nederland 1 te zien. In het nieuwsprogramma Nieuwsuur verzorgt de NOS later op de avond rond 22.40 uur een sportblok waarin het vertrek van de PSV-trainer ook centraal staat.

    Omroep Brabant

    Tijdens de reguliere nieuwsuitzendingen van regionale omroep Omroep Brabant is er ook ruime aandacht voor het vertrek. Rutten wordt de komende weken vervangen door Eindhoven-trainer Ernst Faber en huidig assistent Phillip Cocu. Faber heeft vandaag een contract voor twee jaar bij de Eindhovense club getekend. Volgend jaar wordt Faber assistent-trainer van een nieuw aan te stellen hoofdtrainer bij PSV.
    RTL 7Voetbal InternationalWilfred GeneeJohan DerksenRené van der GijpPSVFred RutteontslagNOSNOS JournaalNOS SportjournaalNieuwsuur

    Reacties

  1. TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Veiligheidsexpert Kendra Malley onderzoekt de ontsporing van een peperdure hightech trein, die meerdere levens eist. De experimentele hoge­snelheidstrein had een paar technische problemen, maar Kendra ontdekt dat het project ook veel tegenstanders kent. De ontwerper van de trein is ontevreden, een lokale politicus is fel tegen de komst van de spoorlijn, en dan is er tijdens het ongeval ook nog een gevaarlijke crimineel ontsnapt. Kendra onderzoekt de crash, terwijl ze de FBI bijstaat in hun jacht op de ontsnapte boef.

    Interview