1. Nieuws

  Ook België kan genieten van EK in HD kwaliteit

  2008 wordt het jaar van HDTV, Dat mag inmiddels wel vastgesteld worden. Waar eerst nog de angst was dat HDTV in Europa ook dit jaar niet zou doorbreken lijkt het tegendeel inmiddels bewezen.
  Jarco Kriek
  27 april 2008
  comments 0
  Ook België kan genieten van EK in HD kwaliteit

  Ook Vlaamse televisiekijkers kunnen het EK voetbal in HD kwaliteit bekijken. De Belgische uitzendgerechtigde, het commerciële televisiestation VT4, zal voor het EK starten met een HD kanaal. Hiermee volgt het commerciële concurrent VTM dat al geruime tijd een eigen HD kanaal heeft.

  Vlaanderen loopt op het gebied van HDTV wederom voor op Nederland. VT4 is onderdeel van ProSiebenSat.1 Media waar ook de Nederlandse televisiezenders SBS6, Net5 en Veronica toebehoort. In Nederland wil SBS Broadcasting op korte termijn nog niet starten met HDTV. Pas in de loop van 2009, wanneer ook de Nederlandse publieke omroepen zich op HDTV zullen gaan storten, wordt de eerste HD zenders van het Nederlandse SBS Broadcasting verwacht.

  VT4 heeft voor het HD kanaal wel een exclusiviteitcontract gesloten met kabelaanbieder Telenet. Hierdoor is het zeker dat in de eerste maanden de zender niet via andere Belgische digitale satelliettelevisie ontvangen. Concreet houdt dit in dat VT4 HD voorlopig niet via de satelliet uitgezonden zal gaan worden bij TV Vlaanderen.

  De kans is ook groot dat de Waalse publieke omroep RTBF deze zomer zal starten met HD uitzendingen. Ook dan zal in eerste instantie alleen via de kabel uitgezonden gaan worden. In België heeft de kabelsector een grote, ook politiek ondersteunde, machtpositie. Het is daarom extra verwonderlijk dat de Vlaamse satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen in korte tijd zo succesvol is met op dit moment meer dan 60.000 abonnees.

  VT4HDTVTelenetTV Vlaanderen

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Dark Knight

  The Dark Knight
  Veronica om 20:30 uur
  Met de hulp van luitenant Jim Gordon (Gary Oldman) en openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Het drietal gaat doeltreffend te werk, maar ze vallen al snel ten prooi aan een opkomend meesterbrein, The Joker (Heath Ledger). Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt The Dark Knight steeds verder over de delicate grens te stappen tussen held en burgerwacht.

  Zappen.blog.nl