1. Nieuws

  Ook België kan genieten van EK in HD kwaliteit

  2008 wordt het jaar van HDTV, Dat mag inmiddels wel vastgesteld worden. Waar eerst nog de angst was dat HDTV in Europa ook dit jaar niet zou doorbreken lijkt het tegendeel inmiddels bewezen.
  Jarco Kriek
  27 april 2008
  comments 0
  Ook België kan genieten van EK in HD kwaliteit

  Ook Vlaamse televisiekijkers kunnen het EK voetbal in HD kwaliteit bekijken. De Belgische uitzendgerechtigde, het commerciële televisiestation VT4, zal voor het EK starten met een HD kanaal. Hiermee volgt het commerciële concurrent VTM dat al geruime tijd een eigen HD kanaal heeft.

  Vlaanderen loopt op het gebied van HDTV wederom voor op Nederland. VT4 is onderdeel van ProSiebenSat.1 Media waar ook de Nederlandse televisiezenders SBS6, Net5 en Veronica toebehoort. In Nederland wil SBS Broadcasting op korte termijn nog niet starten met HDTV. Pas in de loop van 2009, wanneer ook de Nederlandse publieke omroepen zich op HDTV zullen gaan storten, wordt de eerste HD zenders van het Nederlandse SBS Broadcasting verwacht.

  VT4 heeft voor het HD kanaal wel een exclusiviteitcontract gesloten met kabelaanbieder Telenet. Hierdoor is het zeker dat in de eerste maanden de zender niet via andere Belgische digitale satelliettelevisie ontvangen. Concreet houdt dit in dat VT4 HD voorlopig niet via de satelliet uitgezonden zal gaan worden bij TV Vlaanderen.

  De kans is ook groot dat de Waalse publieke omroep RTBF deze zomer zal starten met HD uitzendingen. Ook dan zal in eerste instantie alleen via de kabel uitgezonden gaan worden. In België heeft de kabelsector een grote, ook politiek ondersteunde, machtpositie. Het is daarom extra verwonderlijk dat de Vlaamse satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen in korte tijd zo succesvol is met op dit moment meer dan 60.000 abonnees.

  VT4HDTVTelenetTV Vlaanderen

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl