1. Nieuws

  Ook Duitse kabelkijker moet voor commerciële HD-kanalen betalen

  Ook in Duitsland is de toon gezet. Voor HD-kanalen van de commerciële televisiezenders dienen distributeurs, en dus ook de televisiekijker, extra te betalen.
  Jarco Kriek
  11 november 2010
  comments 0
  Ook Duitse kabelkijker moet voor commerciële HD-kanalen betalen

  ProSiebenSat.1 Media heeft ook voor de Duitse kabelmarkt de toon gezet. Kabelexploitanten moeten voor de doorgifte van HD-kanalen van het mediabedrijf gaan betalen. De eerste HD-kanalen van het mediabedrijf moeten begin 2011 via de Duitse kabel te zien zijn.

  Op dit moment zijn de HD-kanalen ProSieben HD, Sat.1 HD en Kabel Eins HD alleen nog via de satelliet te ontvangen. Via deze infrastructuur worden de HD-kanalen via het HD+ zenderpakket van SES Astra op de Astra1-satelliet uitgezonden. Ook hier moet de Duitse televisiekijker jaarlijks een abonnementsbijdrage voor betalen. Commerciële televisiezender in Europa zien HDTV als aanvullende, betere, televisiedienst waarvoor in vrijwel alle gevallen door de consument extra voor betaalt moet worden.

  Naast satelliet- en kabelkijkers moeten Duitse televisiekijkers die via IPTV naar digitale televisiekijken gaan betalen voor het bekijken van HD-kanalen van ProSiebenSat.1 Media. De hogere kosten die HDTV op dit moment nog steeds met zich meebrengt zijn voor ProSiebenSat.1 Media aanleiding om extra geld voor de doorgifte en/of het bekijken van HD-kanalen te vragen. Net als andere commerciële mediabedrijven stelt ProSiebenSat.1 Media zich op het standpunt dat voor betere beeld- en geluidskwaliteit betaald moet worden.

  De verwachting is dat in Duitsland ook de commerciële concurrent RTL Deutschland met betrekking tot HDTV dezelfde strategie als ProSiebenSat.1 Media gaat volgen.


  HDTVProSiebenSat.1 MediaProSieben HDSat.1 HDKabel Eins HD

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl