1. Nieuws

  Ook Duitse kabelkijker moet voor commerciële HD-kanalen betalen

  Ook in Duitsland is de toon gezet. Voor HD-kanalen van de commerciële televisiezenders dienen distributeurs, en dus ook de televisiekijker, extra te betalen.
  Jarco Kriek
  11 november 2010
  comments 0
  Ook Duitse kabelkijker moet voor commerciële HD-kanalen betalen

  ProSiebenSat.1 Media heeft ook voor de Duitse kabelmarkt de toon gezet. Kabelexploitanten moeten voor de doorgifte van HD-kanalen van het mediabedrijf gaan betalen. De eerste HD-kanalen van het mediabedrijf moeten begin 2011 via de Duitse kabel te zien zijn.

  Op dit moment zijn de HD-kanalen ProSieben HD, Sat.1 HD en Kabel Eins HD alleen nog via de satelliet te ontvangen. Via deze infrastructuur worden de HD-kanalen via het HD+ zenderpakket van SES Astra op de Astra1-satelliet uitgezonden. Ook hier moet de Duitse televisiekijker jaarlijks een abonnementsbijdrage voor betalen. Commerciële televisiezender in Europa zien HDTV als aanvullende, betere, televisiedienst waarvoor in vrijwel alle gevallen door de consument extra voor betaalt moet worden.

  Naast satelliet- en kabelkijkers moeten Duitse televisiekijkers die via IPTV naar digitale televisiekijken gaan betalen voor het bekijken van HD-kanalen van ProSiebenSat.1 Media. De hogere kosten die HDTV op dit moment nog steeds met zich meebrengt zijn voor ProSiebenSat.1 Media aanleiding om extra geld voor de doorgifte en/of het bekijken van HD-kanalen te vragen. Net als andere commerciële mediabedrijven stelt ProSiebenSat.1 Media zich op het standpunt dat voor betere beeld- en geluidskwaliteit betaald moet worden.

  De verwachting is dat in Duitsland ook de commerciële concurrent RTL Deutschland met betrekking tot HDTV dezelfde strategie als ProSiebenSat.1 Media gaat volgen.


  HDTVProSiebenSat.1 MediaProSieben HDSat.1 HDKabel Eins HD

  Reacties

 1. TV-TIP DWDD University presenteert

  DWDD University presenteert
  NPO 1 om 20:30 uur
  Professor Robbert Dijkgraaf is terug met een gloednieuwe DWDD University. In een live hoorcollege spijkert hij ditmaal onze kennis bij over licht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Voice of Holland

  The Voice of Holland
  RTL 4 om 20:39 uur
  "The blind auditions" zijn achter de rug en de teams zijn gevormd. De coaches en hun talenten leren elkaar beter kennen en maken zich samen op voor 'The battles'. Vanaf vandaag gaan de vijftig overgebleven talenten per team onderling de strijd met elkaar aan. Waylon, Sanne, Ali B en Guus moeten tijdens deze muzikale krachtmetingen keiharde keuzes maken en de beste talenten selecteren. Hierbij lopen de emoties zowel bij de coaches als de talenten af en toe hoog op.

  Zappen.blog.nl