1. Nieuws

  Ook 'Eemland' wil France 2 analoog op de kabel

  En weer is er een programmaraad bij gekomen die de Franse nationale publieke zender France 2 graag in het analoog kabelaanbod wil als vervanger voor TV5 Monde
  Jan-Hein Visser
  2 september 2009
  comments 0
  Ook 'Eemland' wil France 2 analoog op de kabel
  Programmaraad Eemland, die adviseert over het analoge tv-pakket in Amersfoort en omgeving wil France 2 ook volgend jaar weer in het analoge basispakket adviseren en vindt daarmee dus dat Ziggo die zender analoog moet doorgeven.

  Daarmee sluit Programmaraad Eemland zich voor wat betreft France 2 intussen aan bij collega's uit onder meer Zoetermeer, Delft, Amstelveen, Utrecht en Breda e.o. evenals het voormalige Multikabel gebied in Noord-Holland. De programmaraden (die alleen over het analoge basispakket adviseren) kiezen voor France 2 omdat TV5 Monde Europe niet mee analoog beschikbaar is bij Ziggo. TV5 maakte afspraken met Ziggo om in het digitaal basispakket overal beschikbaar te zijn en is dus voor analoge doorgifte ofwel advisering niet meer beschikbaar.

  Ziggo weigert tot nu toe de adviezen op te volgen omdat zij juist minder analoge kanalen aanbieden en van mening zijn dat het volstaat France 2 in het digitale basispakket door te geven. Ziggo biedt via de decoder, zonder verdere meerkosten, immers de omroepen TV5 Monde, France 2 en RTBF Sat aan. Diverse rechtszaken zijn aanhangig gemaakt door de programmaraden maar de procedures zijn intussen ingewikkeld en lang aan het worden. Ziggo liet ons eerder weten in de problemen te komen als ze bepaalde buitenlandse omroepen weer verplicht analoog zouden moeten doorgeven.

  France 2 (vroegere Antenne 2) is de nationale publieke zender van Frankrijk met veel nieuws en entertainment. France 2 is in Nederland te ontvangen bij Ziggo en Caiway (digitaal) en ook bij Delta Kabel in Zeeland (ook analoog). Een ongecodeerde digitale versie is ook te vinden op de satelliet op de 'Franse'  Atlantic Bird 3 die op 5 graden west hangt.
  France 2ZiggoEemland

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl