1. Nieuws

  Ook 'Eemland' wil France 2 analoog op de kabel

  En weer is er een programmaraad bij gekomen die de Franse nationale publieke zender France 2 graag in het analoog kabelaanbod wil als vervanger voor TV5 Monde
  Jan-Hein Visser
  2 september 2009
  comments 0
  Ook 'Eemland' wil France 2 analoog op de kabel
  Programmaraad Eemland, die adviseert over het analoge tv-pakket in Amersfoort en omgeving wil France 2 ook volgend jaar weer in het analoge basispakket adviseren en vindt daarmee dus dat Ziggo die zender analoog moet doorgeven.

  Daarmee sluit Programmaraad Eemland zich voor wat betreft France 2 intussen aan bij collega's uit onder meer Zoetermeer, Delft, Amstelveen, Utrecht en Breda e.o. evenals het voormalige Multikabel gebied in Noord-Holland. De programmaraden (die alleen over het analoge basispakket adviseren) kiezen voor France 2 omdat TV5 Monde Europe niet mee analoog beschikbaar is bij Ziggo. TV5 maakte afspraken met Ziggo om in het digitaal basispakket overal beschikbaar te zijn en is dus voor analoge doorgifte ofwel advisering niet meer beschikbaar.

  Ziggo weigert tot nu toe de adviezen op te volgen omdat zij juist minder analoge kanalen aanbieden en van mening zijn dat het volstaat France 2 in het digitale basispakket door te geven. Ziggo biedt via de decoder, zonder verdere meerkosten, immers de omroepen TV5 Monde, France 2 en RTBF Sat aan. Diverse rechtszaken zijn aanhangig gemaakt door de programmaraden maar de procedures zijn intussen ingewikkeld en lang aan het worden. Ziggo liet ons eerder weten in de problemen te komen als ze bepaalde buitenlandse omroepen weer verplicht analoog zouden moeten doorgeven.

  France 2 (vroegere Antenne 2) is de nationale publieke zender van Frankrijk met veel nieuws en entertainment. France 2 is in Nederland te ontvangen bij Ziggo en Caiway (digitaal) en ook bij Delta Kabel in Zeeland (ook analoog). Een ongecodeerde digitale versie is ook te vinden op de satelliet op de 'Franse'  Atlantic Bird 3 die op 5 graden west hangt.
  France 2ZiggoEemland

  Reacties

 1. TV-TIP Pyeongchang live

  Pyeongchang live
  NPO 1 om 09:30 uur
  Eindelijk! Kjeld Nuis op de Olympische Spelen. In 2009 en 2013 ging het nog gruwelijk fout, na ellende met ziekte en overconcentratie, maar deze keer wist de middenafstand-specialist zich met volle overtuiging te plaatsen op het OKT. Nuis gaat voor zijn grote droom: zijn tweede goud op de Spelen. Hij is vandaag de grote favoriet op de 1.000 meter.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Kameleon 2

  Kameleon 2
  NPO 3 om 15:30 uur
  Het duurde even voordat de schippers van de Kameleon hun eigen film kregen en na twee stuks is het ook wel genoeg. Hoewel deze film een vrijer verhaal volgt dan de vorige, is het meer van hetzelfde. De film is een beetje traag voor het moderne publiek, maar daar zullen de kinderen zich niet aan storen.