1. Nieuws

  Ook in België wordt jacht schotelantenne ingezet

  Nadat in Nederland in diverse gemeenten de schotelantenne door woningverhuurders in de ban is gezet wordt er nu ook in België gestart met het aan banden leggen van de schotelantenne.
  Jarco Kriek
  27 juli 2007
  comments 0
  Ook in België wordt jacht schotelantenne ingezet

  Nadat in Nederland in diverse gemeenten de schotelantenne door woningverhuurders in de ban is gezet wordt er nu ook in België gestart met het aan banden leggen van de schotelantenne.

  Waar in Nederland gemeenten zich nog afzijdig houden in de jacht op de schotelantenne is in dit in België anders. De Belgische gemeente Anderlecht zal vanaf september met diverse maatregelen de schotelantenne aan banden proberen te leggen.

  Er wordt een nieuwe gemeentewet van kracht die betrekking heeft op de schotelantennes. Zo wordt het in Anderlecht verboden de schotelantenne aan de voorzijde van het huis te plaatsen. Voor schotelantennes die, volgens de nieuwe gemeentewet, wel mogen blijven staan of nog geplaatst zullen worden zal de gemeente Anderlecht een nieuwe gemeentebelasting gaan heffen.

  Ook zal in de nieuwe gemeentewet een limitering van het aantal schotelantennes per gebouw worden vastgelegd. Op nieuwbouw flats en flats die gerenoveerd worden zal de eigenaar van het gebouw voorzieningen moeten treffen om met één centraal geplaatste schotelantenne, het zogenaamde Gereed voor Satelliet Ontvangst (GSO) systeem, satellietontvangst in het hele gebouw mogelijk te maken.

  De gemeente Anderlecht zal na de invoering van de nieuwe gemeentewet controles op illegaal geplaatste schotelantennes starten. Eventueel illegaal geplaatste schotelantennes of schotelantennes waarvoor geen gemeentebelasting is betaald zullen in beslag worden genomen en op kosten van de eigenaar door de gemeente worden verwijderd. Overigens is het nog niet bekend hoeveel belasting de gemeente Anderlecht op een geplaatste schotelantenne wil gaan innen.

  De situatie in het Belgische Anderlecht ligt overigens anders dan in Nederland. Omdat in Nederland verhuurders van huurwoningen in sommige gevallen de schotelantenne verbieden of   bepaalde eisen stellen aan het plaatsen van een schotelantenne gaat in België om een gemeentewet. Deze geldt zowel voor huurders en huiseigenaren van woningen in Anderlecht.

   

  schotelverbodAnderlechtGSO

  Reacties

 1. TV-TIP Bennie Stout

  Bennie Stout
  NPO 3 om 09:05 uur
  1930. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet Benjamin 'Bennie' Stout de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie's vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Zappen.blog.nl