1. Nieuws

  Ook in België wordt jacht schotelantenne ingezet

  Nadat in Nederland in diverse gemeenten de schotelantenne door woningverhuurders in de ban is gezet wordt er nu ook in België gestart met het aan banden leggen van de schotelantenne.
  Jarco Kriek
  27 juli 2007
  comments 0
  Ook in België wordt jacht schotelantenne ingezet

  Nadat in Nederland in diverse gemeenten de schotelantenne door woningverhuurders in de ban is gezet wordt er nu ook in België gestart met het aan banden leggen van de schotelantenne.

  Waar in Nederland gemeenten zich nog afzijdig houden in de jacht op de schotelantenne is in dit in België anders. De Belgische gemeente Anderlecht zal vanaf september met diverse maatregelen de schotelantenne aan banden proberen te leggen.

  Er wordt een nieuwe gemeentewet van kracht die betrekking heeft op de schotelantennes. Zo wordt het in Anderlecht verboden de schotelantenne aan de voorzijde van het huis te plaatsen. Voor schotelantennes die, volgens de nieuwe gemeentewet, wel mogen blijven staan of nog geplaatst zullen worden zal de gemeente Anderlecht een nieuwe gemeentebelasting gaan heffen.

  Ook zal in de nieuwe gemeentewet een limitering van het aantal schotelantennes per gebouw worden vastgelegd. Op nieuwbouw flats en flats die gerenoveerd worden zal de eigenaar van het gebouw voorzieningen moeten treffen om met één centraal geplaatste schotelantenne, het zogenaamde Gereed voor Satelliet Ontvangst (GSO) systeem, satellietontvangst in het hele gebouw mogelijk te maken.

  De gemeente Anderlecht zal na de invoering van de nieuwe gemeentewet controles op illegaal geplaatste schotelantennes starten. Eventueel illegaal geplaatste schotelantennes of schotelantennes waarvoor geen gemeentebelasting is betaald zullen in beslag worden genomen en op kosten van de eigenaar door de gemeente worden verwijderd. Overigens is het nog niet bekend hoeveel belasting de gemeente Anderlecht op een geplaatste schotelantenne wil gaan innen.

  De situatie in het Belgische Anderlecht ligt overigens anders dan in Nederland. Omdat in Nederland verhuurders van huurwoningen in sommige gevallen de schotelantenne verbieden of   bepaalde eisen stellen aan het plaatsen van een schotelantenne gaat in België om een gemeentewet. Deze geldt zowel voor huurders en huiseigenaren van woningen in Anderlecht.

   

  schotelverbodAnderlechtGSO

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl